- Berichten
- 4.056
Recept is voor ongeveer 4 halve paprika?s
2 puntpaprikas (gewoon kan ook maar puntpaprikas zijn zoeter en het oogt wat mooier)
1 bakje kruidenkaas (simpele tuinkruiden oid niet een te overheersende kaas)
2-3 geperste knoflook teentjes
2 theelepels citroensap
theelepel dragon
theelepel sambal (hoeft niet maar geeft een pittiger karakter zonder te overheersen)
bakje garnalen of kleine gamba?s
2-3 plakken bacon per paprikahelft
note: Als alternatief kan je ook een visrub als kruidenbasis gebruiken
Snijd de puntpaprika?s door de lengte doormidden, en verwijder de zaadlijsten en membraan randen
Ik laat de kroon altijd zitten als een dekseltje tegen het leeglopen en het staat wat meer als een geheel stuk groente op je bord
Meng het bakje kruidenkaas met de knoflookteentjes, het citroensap, de sambal en de dragon.
en roer dit door elkaar zodat je een papje krijgt.
Vul de puntpaprika?s tot ongeveer de helft met dit mengsel. leg hierin de garnalen/gamba?s en druk deze een beetje aan zodat ze in het kaasmengsel komen te liggen. afhankelijk van de grote van je gekozen garnalen kom je ongeveer op 5-8 stuks per paprika uit.
Wikkel de paprika's in bacon en leg ze ongeveer 20-30 minuten indirect op de BBQ.
let op dat ze niet schuin liggen want dan loopt de kaas eruit, een alternatief is in een bakje op de BBQ.
Eet smakelijk

2 puntpaprikas (gewoon kan ook maar puntpaprikas zijn zoeter en het oogt wat mooier)
1 bakje kruidenkaas (simpele tuinkruiden oid niet een te overheersende kaas)
2-3 geperste knoflook teentjes
2 theelepels citroensap
theelepel dragon
theelepel sambal (hoeft niet maar geeft een pittiger karakter zonder te overheersen)
bakje garnalen of kleine gamba?s
2-3 plakken bacon per paprikahelft
note: Als alternatief kan je ook een visrub als kruidenbasis gebruiken
Snijd de puntpaprika?s door de lengte doormidden, en verwijder de zaadlijsten en membraan randen
Ik laat de kroon altijd zitten als een dekseltje tegen het leeglopen en het staat wat meer als een geheel stuk groente op je bord
Meng het bakje kruidenkaas met de knoflookteentjes, het citroensap, de sambal en de dragon.
en roer dit door elkaar zodat je een papje krijgt.
Vul de puntpaprika?s tot ongeveer de helft met dit mengsel. leg hierin de garnalen/gamba?s en druk deze een beetje aan zodat ze in het kaasmengsel komen te liggen. afhankelijk van de grote van je gekozen garnalen kom je ongeveer op 5-8 stuks per paprika uit.
Wikkel de paprika's in bacon en leg ze ongeveer 20-30 minuten indirect op de BBQ.
let op dat ze niet schuin liggen want dan loopt de kaas eruit, een alternatief is in een bakje op de BBQ.
Eet smakelijk
