- Berichten
- 1.184
Het was alweer veel te lang geleden dat ik heb meegedaan met de fotowedstrijd. Elke maand had ik goede hoop maar haalde het leven mij uiteindelijk in. Maar deze keer niet! Ik zag het nieuwe onderwerp en had al redelijk snel een smakelijk recept gevonden. Deze keer iets zonder vlees, want sinds Wendy er achter is gekomen dat ze gevoelig is voor een hoop veel te lekkere dingen (waaronder vlees) doe ik regelmatig braaf mee. Ik hou ontzettend van een lekker stukje vlees maar er zijn ook genoeg gerechten waarbij ik het absoluut niet mis. Zo ook dit pareltje van Miljuschka (daar kwam ik natuurlijk pas na het koken achter
).
Het begint met de ingrediënten: pompoen, gemengde paddenstoelen, pecannoten, pistachenoten, verse tijm en peterselie, citroen en natuurlijk knoflook.
Allereerst heb ik de pompoen onthoofd
en uitgehold. Van de onderkant heb ik ook een stukje afgesneden zodat hij mooi rechtop zou blijven staan. Volgende keer probeer ik er echt het minimale af te halen want na het uithollen zag ik dat de onderkant wel erg dun was.
De BBQ was ondertussen indirect opgewarmd tot 180 graden. De pompoen heb ik volgens recept besmeerd met boter. De peper was ik vergeten maar dat mocht de pret niet drukken. De pompoen ging het rooster op en het wachten kon beginnen
Ondertussen kookte in binnen de rijst, sneed ik alle ingrediënten klein en roosterde ik de pecannoten.
Een blokje boter, wat venkelzaad en chiliflakes en bakken maar.
Na een paar minuten ging de paddenstoelenmix erbij, samen met de knoflook en de tijm. Dit mocht een aantal minuten doorbakken totdat de paddenstoelen heerlijk zacht waren. Daarna heb ik het geheel afgemaakt met de rasp van de citroen en de geroosterde pecannoten. De afzuigkap (die in mijn optiek nooit fantastisch heeft gewerkt) vond ik vandaag geen ramp. De geuren die hier vanaf kwamen waren fantastisch!
Dit mengsel ging samen met de gekookte rijst, peterselie en werd afgekruid met peper, zout en citroensap.
Na wat heen en weer gesjok en geprik in de pompoen was ik na een minuutje of 35 tevreden met de zachtheid. Door het bakken is goed te zien hoe dun de onderkant uiteindelijk was. Ik zag het nu al helemaal voor mij dat ik de pompoen vul en dat alles doodleuk door de bodem zakt
Met de vulling in de pompoen liet ik het geheel nog een minuutje of 10 doorbakken. Net genoeg tijd om krieltjes, sperziebonen en een stukje vlees voor de kinderen te bakken. Nee, ik had niet de energie om het gevecht met ze aan te gaan over dit gerecht
Uiteindelijk het geheel afgewerkt met de pistachenoten en de dressing van tahine, knoflook en water. Wendy keek eerst super bedenkelijk bij de combinatie van de tahine-dressing en de pompoen maar zodra ze de combinatie proefde was ze volledig om. Wat een top combinatie!
Omdat jullie hier op het forum graag de binnenkant van een goed stuk vlees zien, onthoud ik jullie natuurlijk niet de binnenkant van deze overheerlijk vlezige pompoen
Absoluut voor herhaling vatbaar en een aanrader voor een avondje vega!

Het begint met de ingrediënten: pompoen, gemengde paddenstoelen, pecannoten, pistachenoten, verse tijm en peterselie, citroen en natuurlijk knoflook.
Allereerst heb ik de pompoen onthoofd

De BBQ was ondertussen indirect opgewarmd tot 180 graden. De pompoen heb ik volgens recept besmeerd met boter. De peper was ik vergeten maar dat mocht de pret niet drukken. De pompoen ging het rooster op en het wachten kon beginnen

Ondertussen kookte in binnen de rijst, sneed ik alle ingrediënten klein en roosterde ik de pecannoten.
Een blokje boter, wat venkelzaad en chiliflakes en bakken maar.
Na een paar minuten ging de paddenstoelenmix erbij, samen met de knoflook en de tijm. Dit mocht een aantal minuten doorbakken totdat de paddenstoelen heerlijk zacht waren. Daarna heb ik het geheel afgemaakt met de rasp van de citroen en de geroosterde pecannoten. De afzuigkap (die in mijn optiek nooit fantastisch heeft gewerkt) vond ik vandaag geen ramp. De geuren die hier vanaf kwamen waren fantastisch!
Dit mengsel ging samen met de gekookte rijst, peterselie en werd afgekruid met peper, zout en citroensap.
Na wat heen en weer gesjok en geprik in de pompoen was ik na een minuutje of 35 tevreden met de zachtheid. Door het bakken is goed te zien hoe dun de onderkant uiteindelijk was. Ik zag het nu al helemaal voor mij dat ik de pompoen vul en dat alles doodleuk door de bodem zakt

Met de vulling in de pompoen liet ik het geheel nog een minuutje of 10 doorbakken. Net genoeg tijd om krieltjes, sperziebonen en een stukje vlees voor de kinderen te bakken. Nee, ik had niet de energie om het gevecht met ze aan te gaan over dit gerecht

Uiteindelijk het geheel afgewerkt met de pistachenoten en de dressing van tahine, knoflook en water. Wendy keek eerst super bedenkelijk bij de combinatie van de tahine-dressing en de pompoen maar zodra ze de combinatie proefde was ze volledig om. Wat een top combinatie!
Omdat jullie hier op het forum graag de binnenkant van een goed stuk vlees zien, onthoud ik jullie natuurlijk niet de binnenkant van deze overheerlijk vlezige pompoen

Absoluut voor herhaling vatbaar en een aanrader voor een avondje vega!