Gisteren laat besloten dat het lamszadel zou worden vandaag. Hierdoor niet op zoek gegaan naar een recept maar het doen met de ingredi?nten die al in huis waren. Zo gezegd zo gedaan. Het uitbenen vond ik zelf wel aardig gaan! Daarna zag het er zo uit:
Omdat ik hem natuurlijk wel wilde vullen kwam ik op pijnboompitten, verse tijm, zachte geitenkaas, verse knoflook en pezo uit:
Vervolgens de boel opgerold opgebonden en ingesmeerd met knoflook en pezo:
Op de Q met het bot:
Vervolgens alvast wat snoepen:
Groene asperges in dun laagje olijfolie en pezo erbij:
Het opkrullen op deze laatste foto beviel me al niet, maar ik had nog goede hoop. Bij het aansnijden merkte ik dat het niet goed zat. Toch heb ik mijn best gedaan op het bordje. Al was het maar om collega's die aan het werk zijn en afhankelijk zijn van de geweldige bedrijfskantine, de ogen uit te steken:
Helaas heb ik nog nooit zulk taai lamsvlees gegeten. Wat een afknapper. Zelfs de haasjes binnenin waren taai ondanks dat deze nog echt goed rood waren. Ik twijfel nu of ik niet alle vlies had weg moeten snijden (dacht dat het gewoon vet was) Heb ik iets fout gedaan? Maar goed dat verklaart nog niet het taaie vlees. De haasjes waren wel het zachts en de vulling was eenvoudig maar heerlijk! Ik weet echter niet of ik het nog eens zal maken.
Z.

Omdat ik hem natuurlijk wel wilde vullen kwam ik op pijnboompitten, verse tijm, zachte geitenkaas, verse knoflook en pezo uit:


Vervolgens de boel opgerold opgebonden en ingesmeerd met knoflook en pezo:


Op de Q met het bot:

Vervolgens alvast wat snoepen:

Groene asperges in dun laagje olijfolie en pezo erbij:

Het opkrullen op deze laatste foto beviel me al niet, maar ik had nog goede hoop. Bij het aansnijden merkte ik dat het niet goed zat. Toch heb ik mijn best gedaan op het bordje. Al was het maar om collega's die aan het werk zijn en afhankelijk zijn van de geweldige bedrijfskantine, de ogen uit te steken:

Helaas heb ik nog nooit zulk taai lamsvlees gegeten. Wat een afknapper. Zelfs de haasjes binnenin waren taai ondanks dat deze nog echt goed rood waren. Ik twijfel nu of ik niet alle vlies had weg moeten snijden (dacht dat het gewoon vet was) Heb ik iets fout gedaan? Maar goed dat verklaart nog niet het taaie vlees. De haasjes waren wel het zachts en de vulling was eenvoudig maar heerlijk! Ik weet echter niet of ik het nog eens zal maken.
Z.