- Berichten
- 187
Gisteren de verjaardag van mijn dochter gevierd met een klein gezelschap.
Leuk moment om even wat op de Q te leggen.
Ik heb gekozen voor kippendij gevuld met olijven, knoflook, peterselie en parmezaanse kaas. Hierna ingerold in spek.
De temperatuur tussen de 110/120 graden gebracht om de dijen vervolgens op 60 graden te laten komen.
De eerste laag Whiskey bbq saus mocht erop en bij een kern van 65 graden voor de tweede maal ingesmeerd. Nu wachten op een kerntemperatuur van 72 graden.
Wel een tegenslag gehad met de Q...deze ging uit na ongeveer 30 minuten. Gezien de geringe luchttoevoer denk ik dat de luchtgaten onderin verstopt hebben gezeten. Wel jammer. Ik moest het vlees eraf halen en de Q opnieuw aansteken (na een flinke hussel door de kolen). Dus een leer voor de volgende keer. Altijd even de Q inspecteren
Het resultaat was er niet minder om....ze waren heerlijk.
Meteen de temperatuur naar 160 gebracht en er een beenhammetje (honing/mosterd) opgelegd. Dit voor later in de avond. Heerlijk met een stokbroodje en een pilsje
Leuk moment om even wat op de Q te leggen.
Ik heb gekozen voor kippendij gevuld met olijven, knoflook, peterselie en parmezaanse kaas. Hierna ingerold in spek.
De temperatuur tussen de 110/120 graden gebracht om de dijen vervolgens op 60 graden te laten komen.
De eerste laag Whiskey bbq saus mocht erop en bij een kern van 65 graden voor de tweede maal ingesmeerd. Nu wachten op een kerntemperatuur van 72 graden.
Wel een tegenslag gehad met de Q...deze ging uit na ongeveer 30 minuten. Gezien de geringe luchttoevoer denk ik dat de luchtgaten onderin verstopt hebben gezeten. Wel jammer. Ik moest het vlees eraf halen en de Q opnieuw aansteken (na een flinke hussel door de kolen). Dus een leer voor de volgende keer. Altijd even de Q inspecteren

Het resultaat was er niet minder om....ze waren heerlijk.
Meteen de temperatuur naar 160 gebracht en er een beenhammetje (honing/mosterd) opgelegd. Dit voor later in de avond. Heerlijk met een stokbroodje en een pilsje
