BasBQ
Beef en Steak

Gevulde kippendij + beenhammetje

WilfredK

Vuurmaker
 
Berichten
56
Gisteren de verjaardag van mijn dochter gevierd met een klein gezelschap.
Leuk moment om even wat op de Q te leggen.

Ik heb gekozen voor kippendij gevuld met olijven, knoflook, peterselie en parmezaanse kaas. Hierna ingerold in spek.
De temperatuur tussen de 110/120 graden gebracht om de dijen vervolgens op 60 graden te laten komen.
De eerste laag Whiskey bbq saus mocht erop en bij een kern van 65 graden voor de tweede maal ingesmeerd. Nu wachten op een kerntemperatuur van 72 graden.

Wel een tegenslag gehad met de Q...deze ging uit na ongeveer 30 minuten. Gezien de geringe luchttoevoer denk ik dat de luchtgaten onderin verstopt hebben gezeten. Wel jammer. Ik moest het vlees eraf halen en de Q opnieuw aansteken (na een flinke hussel door de kolen). Dus een leer voor de volgende keer. Altijd even de Q inspecteren :D

Het resultaat was er niet minder om....ze waren heerlijk.

Meteen de temperatuur naar 160 gebracht en er een beenhammetje (honing/mosterd) opgelegd. Dit voor later in de avond. Heerlijk met een stokbroodje en een pilsje ;)

119048899_611388152883511_8106660749893778990_n.jpg


119082463_316338836289610_7251959118192641925_n.jpg


119147369_1504734319725728_7852141309294997324_n.jpg


119228074_369303007566101_4120471005423977757_n.jpg


119115447_786394088794248_7690989494966184900_n.jpg


119183906_1040362319752826_8012638564617003021_n.jpg


119101058_1207132899655709_7106561850641381002_n.jpg
 

@rno

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.364
Gefeliciteerd met je dochter

Met een verstopte luchttoevoer is het moeilijk Q-en maar het eind mag er wezen
 

Robdijn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
130
Ziet er appetijtelijk uit! Komt op mijn todo lijst.
Gefeliciteerd met de dochter uiteraard!
 

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.157
Gevulde kipfilet/kipdij is altijd lekker.
Deze zien er wel heel erg aantrekkelijk uit. Mooi.
 
Bovenaan Onderaan