- Berichten
- 1.983
Zoals beloofd nog een veggie recept, deze is wel makkelijk om te bouwen en dat gebeurt hier soms ook.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 08 by Bidle, on Flickr
Ingredi?nten:
- Grote aardappelen 4st
- Ui 1
- Prei 450gr
- Parmezaanse kaas 200gr
- Gezouten roomboter 3el
- Verse broodkruimels ~10el
- Olijfolie 1,5el
- Bieslook fijn gesneden voor garnering
- Vers gemalen peper 1/4tl
- Zout 1/4tl
Alles direct op de bbq ~170 Celsius.
Alle spullen verzamelen:
2014-08-05 Veggie stuffed potato 01 by Bidle, on Flickr
Pof de aardappels totdat ze net niet klaar zijn. Hier zijn diverse methodes voor, dus gebruik degene die jouw bevalt. De bovenkant er af snijden en de aardappels uitholen, maar zorg dat er nog voldoende 'vlees' op de rand zit.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 02 by Bidle, on Flickr
Alles wat uit de aardappels komt prakken met ~1 el roomboter. Prei en ui bakken in boter (~2el) todat ze een beetje glazig zijn. Prei, ui en geraspte kaas bij de aardappelen voegen en roeren. Dan naar smaak peper en zout erbij.
De bbq kan opgestookt worden voor direct grillen met een temperatuur van ~170 Celsius.
Ondertussen stokbrood of iets anders klaarmaken deze verkruimelen en de olie erdoorheen mengen.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 03 by Bidle, on Flickr
2014-08-05 Veggie stuffed potato 05 by Bidle, on Flickr
De aardappels nu vullen en erop de broodkruimels.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 04 by Bidle, on Flickr
2014-08-05 Veggie stuffed potato 06 by Bidle, on Flickr
Nu mogen de gevulde aardappels tussen de 15 en 18min direct op de bbq.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 07 by Bidle, on Flickr
Nog even twee close-ups en gelijk eentje waarbij de aardappel is doorgesneden:
2014-08-05 Veggie stuffed potato 09 by Bidle, on Flickr
2014-08-05 Veggie stuffed potato 10 by Bidle, on Flickr
De 'echte' carnivoor kan er ook spekblokjes tussen stoppen enkel doe er dan iets minder zout door. Een erg lekker gerecht!!
2014-08-05 Veggie stuffed potato 08 by Bidle, on Flickr
Ingredi?nten:
- Grote aardappelen 4st
- Ui 1
- Prei 450gr
- Parmezaanse kaas 200gr
- Gezouten roomboter 3el
- Verse broodkruimels ~10el
- Olijfolie 1,5el
- Bieslook fijn gesneden voor garnering
- Vers gemalen peper 1/4tl
- Zout 1/4tl
Alles direct op de bbq ~170 Celsius.
Alle spullen verzamelen:
2014-08-05 Veggie stuffed potato 01 by Bidle, on Flickr
Pof de aardappels totdat ze net niet klaar zijn. Hier zijn diverse methodes voor, dus gebruik degene die jouw bevalt. De bovenkant er af snijden en de aardappels uitholen, maar zorg dat er nog voldoende 'vlees' op de rand zit.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 02 by Bidle, on Flickr
Alles wat uit de aardappels komt prakken met ~1 el roomboter. Prei en ui bakken in boter (~2el) todat ze een beetje glazig zijn. Prei, ui en geraspte kaas bij de aardappelen voegen en roeren. Dan naar smaak peper en zout erbij.
De bbq kan opgestookt worden voor direct grillen met een temperatuur van ~170 Celsius.
Ondertussen stokbrood of iets anders klaarmaken deze verkruimelen en de olie erdoorheen mengen.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 03 by Bidle, on Flickr
2014-08-05 Veggie stuffed potato 05 by Bidle, on Flickr
De aardappels nu vullen en erop de broodkruimels.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 04 by Bidle, on Flickr
2014-08-05 Veggie stuffed potato 06 by Bidle, on Flickr
Nu mogen de gevulde aardappels tussen de 15 en 18min direct op de bbq.
2014-08-05 Veggie stuffed potato 07 by Bidle, on Flickr
Nog even twee close-ups en gelijk eentje waarbij de aardappel is doorgesneden:
2014-08-05 Veggie stuffed potato 09 by Bidle, on Flickr
2014-08-05 Veggie stuffed potato 10 by Bidle, on Flickr
De 'echte' carnivoor kan er ook spekblokjes tussen stoppen enkel doe er dan iets minder zout door. Een erg lekker gerecht!!