Hallootjes,
Vandaag was eindelijk de dag dat ik pulled pork heb gemaakt, de plannen waren uitstekend de uitvoering ging wat minder.. Na wat aanpassingen in me run heb ik toch nog een goed getrokken varkentje weten te bereiden.
Ik ben vergeten een foto te maken over hoe lekker de PP in de kruiden stond. Tevens was de intentie om de wedstrijd PP te maken van monsieur noskos.
We zijn begonnen met het maken van de snake, deze methode bevalt mij zo extreem goed. 3 dik op de bodem en 2 er boven op, 14 briketten de fik in en hopla vlammen maar, temperatuur liep mooi op, bleef stabiel 120 graden dus ik dacht dit is me kans. Hop het vlees erop.
dekseltje dicht en gaan met die banaan, daar dacht de weber alleen iets anders over. 107 graden en daar hadden we alles wel mee gehad. Toen dacht ik hop, we gooien het over een andere boeg. Nog een hand briketten in me starter, me smoke ring en diffuser plate gepakt van de Master touch en de switch gemaakt. Vlees is 5 minuten van de Q geweest, alles vol gegooid en de hete briketten er bij. Plaat erop en me bak water ( met de diffused plate moet je water wel vaak bij vullen ). Vlees er weer op, toveren met het schuifje en kabam. Stabiel 121 graden echt heerlijk, kon zelfs gaan douchen. Toen ik terug uit de douche kwam, 137 graden op me Q en een verbrand geurtje…. Ik dacht shit daar gaat me vlees, gelukkig was alleen het bakje leeg van water, nieuw warm water erin en hopla, 121 graden.
na 4,5 uur was de binnenkant 74 graden ( dit is een stuk van 1,7 KG ) dus toen kwam het stuk dat ik mijn tijdverlies wilde inhalen dus de keuze gemaakt om het in te pakken in plaats van te lakken. Na circa 2 uur ingepakt te liggen zweten had ik een temperatuur van 95 graden. Prikkie hier prikkie daar en super mals. Van de Q gehaald en 1 uur laten rusten.
Mooi hè? Viel me wel tegen hoe weinig vocht er in de folie was gebleven maar gelukkig had ik het vlees geïnjecteerd dus het was nog goed vochtig.
Voor een eerste keer niet slecht toch? Ik ga de volgende keer de wedstrijd PP helemaal maken maar dit was al een goed eind resultaat. Tevens heb ik de Ecobrasa briketten gebruikt, waanzinnig hoe die de temperatuur stabiel houden. Alleen het aansteken duurt bij mij steeds lang, ik denk een kleinere starter nodig.
Vandaag was eindelijk de dag dat ik pulled pork heb gemaakt, de plannen waren uitstekend de uitvoering ging wat minder.. Na wat aanpassingen in me run heb ik toch nog een goed getrokken varkentje weten te bereiden.
Ik ben vergeten een foto te maken over hoe lekker de PP in de kruiden stond. Tevens was de intentie om de wedstrijd PP te maken van monsieur noskos.
We zijn begonnen met het maken van de snake, deze methode bevalt mij zo extreem goed. 3 dik op de bodem en 2 er boven op, 14 briketten de fik in en hopla vlammen maar, temperatuur liep mooi op, bleef stabiel 120 graden dus ik dacht dit is me kans. Hop het vlees erop.
dekseltje dicht en gaan met die banaan, daar dacht de weber alleen iets anders over. 107 graden en daar hadden we alles wel mee gehad. Toen dacht ik hop, we gooien het over een andere boeg. Nog een hand briketten in me starter, me smoke ring en diffuser plate gepakt van de Master touch en de switch gemaakt. Vlees is 5 minuten van de Q geweest, alles vol gegooid en de hete briketten er bij. Plaat erop en me bak water ( met de diffused plate moet je water wel vaak bij vullen ). Vlees er weer op, toveren met het schuifje en kabam. Stabiel 121 graden echt heerlijk, kon zelfs gaan douchen. Toen ik terug uit de douche kwam, 137 graden op me Q en een verbrand geurtje…. Ik dacht shit daar gaat me vlees, gelukkig was alleen het bakje leeg van water, nieuw warm water erin en hopla, 121 graden.
na 4,5 uur was de binnenkant 74 graden ( dit is een stuk van 1,7 KG ) dus toen kwam het stuk dat ik mijn tijdverlies wilde inhalen dus de keuze gemaakt om het in te pakken in plaats van te lakken. Na circa 2 uur ingepakt te liggen zweten had ik een temperatuur van 95 graden. Prikkie hier prikkie daar en super mals. Van de Q gehaald en 1 uur laten rusten.
Mooi hè? Viel me wel tegen hoe weinig vocht er in de folie was gebleven maar gelukkig had ik het vlees geïnjecteerd dus het was nog goed vochtig.
Voor een eerste keer niet slecht toch? Ik ga de volgende keer de wedstrijd PP helemaal maken maar dit was al een goed eind resultaat. Tevens heb ik de Ecobrasa briketten gebruikt, waanzinnig hoe die de temperatuur stabiel houden. Alleen het aansteken duurt bij mij steeds lang, ik denk een kleinere starter nodig.