- Berichten
- 229
Edele genootschap,
Dankzij de vele PP topics de afgelopen weken begon het bij mij ook weer te jeuken om weer eens een varkentje te trekken
Aangezien de vorige keer mijn PP kroketten zo goed waren bevallen besloot ik hier dit keer een grotere batch van te maken.
Mooi stukje butt besteld bij bbquality en deze gerubbed met:
Peper
Zout
Paprika poeder
Knoflook poeder
Ui poeder
Daarna geinjecteerd met runderboullion. Ik heb hier geen foto van dus eigenlijk was het een kaal stuk vlees.
Vuurtje opgestookt om 9u sochtends.. Na een uurtje ging het rookhout erop, combi van eik en appel.
Om 10u ging de butt erop.
Na een uur of wat was de interne temperatuur 60 graden en ik vond de bark mooi dus tijd om in te pakken.
Om een uur of 18:00 en 4 kratten hout verder was hij 88 graden intern, uurtje of anderhalf in de trein in mijn rugzak moeten rusten.
Thuis gekomen was het tijd om te trekken B-)
Voordat er kroketten werden gemaakt moest er natuurlijk wel even flink gesnoept worden. Heeerlijk!
Volgende dag (vandaag), tijd voor kroketten. In totaal 2kg vlees gebruik voor de ragout.
Recept is overigens van noskos zijn blog, klein beetje aangepast naar eigen smaak.
Lekker rollen die kroketten met paneermeel ondertussen op plekken waar je niet eens wist dat het daar kon komen...
En het eind resultaat mag er weer zijn, zo lekker! In totaal 68 van deze jongens gemaakt en die zitten nu in de vriezer.
We kunnen weer even vooruit
.
Bedankt voor het lezen!
- Tim
Dankzij de vele PP topics de afgelopen weken begon het bij mij ook weer te jeuken om weer eens een varkentje te trekken

Aangezien de vorige keer mijn PP kroketten zo goed waren bevallen besloot ik hier dit keer een grotere batch van te maken.
Mooi stukje butt besteld bij bbquality en deze gerubbed met:
Peper
Zout
Paprika poeder
Knoflook poeder
Ui poeder
Daarna geinjecteerd met runderboullion. Ik heb hier geen foto van dus eigenlijk was het een kaal stuk vlees.

Vuurtje opgestookt om 9u sochtends.. Na een uurtje ging het rookhout erop, combi van eik en appel.

Om 10u ging de butt erop.

Na een uur of wat was de interne temperatuur 60 graden en ik vond de bark mooi dus tijd om in te pakken.

Om een uur of 18:00 en 4 kratten hout verder was hij 88 graden intern, uurtje of anderhalf in de trein in mijn rugzak moeten rusten.
Thuis gekomen was het tijd om te trekken B-)

Voordat er kroketten werden gemaakt moest er natuurlijk wel even flink gesnoept worden. Heeerlijk!

Volgende dag (vandaag), tijd voor kroketten. In totaal 2kg vlees gebruik voor de ragout.
Recept is overigens van noskos zijn blog, klein beetje aangepast naar eigen smaak.

Lekker rollen die kroketten met paneermeel ondertussen op plekken waar je niet eens wist dat het daar kon komen...

En het eind resultaat mag er weer zijn, zo lekker! In totaal 68 van deze jongens gemaakt en die zitten nu in de vriezer.
We kunnen weer even vooruit

Bedankt voor het lezen!
- Tim