BasBQ
Beef en Steak

Gestoomde kabeljauw

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.243
Bladerend door "Planet BBQ" kwam ik het recept voor gestoomde vis tegen.
Gezien er kabeljauw op het menu stond, dit recept enigszins aangepast:

Kabeljauw filet in moten gesneden
1 wortel in dunne reepjes gesneden
1 kleine ui in dunne ringen
1 courgette in dunne plakken
Handje sperziebonen in stukjes van 5 cm
Boter
1/2 groente bouillon blokje
Peper
Zout
Pikante kruidenmix naar keuze, ik heb de ragin' cajun rub van Steven Raichlen gebruikt.

n5QJi41.jpg


Neem een stuk alu-folie en vouw dit dubbel met de glimmende kant naar buiten.
Leg hier 2 dunne plakjes boter op. Kruid de vis met pezo aan beide zijden.
Leg de filet op de boter en bestrooi de bovenkant met de rub.
Verdeel de groenten over de vis en leg er weer 2 plakjes boter op.
Verkruimel tot slot het bouillonblokje over de groenten en vouw de pakketjes dicht.
Ik had de sluiting aan de bovenkant zitten, maar beter is om deze aan de zijkant te hebben.
De pakketjes moeten namelijk gedraaid worden op het rooster, en nu liep bij 1 de vloeistof eruit...  :(

kNatAKU.jpg


Grill de pakketjes boven de kolen, of zoals bij mij boven de gasvlam, 7 minuten met de vis naar beneden.
Draai dan de pakjes om en grill nog eens 7 minuten, tot de vis gaar is.

Even laten rusten en de pakjes aan tafel voorzichtig (stoom!) openen.

ynXMtmn.jpg


Resultaat: heerlijk zachte vis en groenten!
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
Vis is mooi.....ONDERWATER
=))
 

riona

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.912
Bedankt voor het delen ik vind het een mooi gerecht.
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Lekker hoor..
 

ReneR

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.399
BertM zei:
ReneR zei:
Vis is mooi.....ONDERWATER
=))
.. En lekker BOVENWATER!

Ziet er goed uit, Ceriel.
Als je zo doorgaat heb je aan het eind van het jaar het boek uit!
Nog even en alle vis geeft licht in het donker....
Binnen 3 maanden heeft het koelwater uit het nog steeds lekkende Fukushima de Amerikaanse westkust bereikt....
Geef mij maar vlees, is vast net zo ongezond
=))
 

KippetjeHaasje

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
137
Zo dat is lekker.
Vandaag zag ik nog tilappia in koelkast en vrouw was weg ik zag mijn kans schoon. :>
oTzXGqQm7bgLofz-vrnUJO5EhPK5xNl1SfRzu6ATSD4=w728-h217-p-no

dus nog wat groentes gepakt en recept gemaakt.
KPQzgBa_jBgbZ4KIVvl3BaxnsBZiPAIIVf8hjrAumTE=w163-h217-p-no

op de q.
04cG6CBdoitNiG7D2ku8nxKbdVeBhg_U_sut_Mro4k4=w291-h217-p-no

en eten maar. erg lekker deze ga ik in vele varianten nog is doen. :D
Bedankt voor het recept.
Kippetjehaasje
 

KippetjeHaasje

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
137
Excuus voor slechte kwaliteit foto's
 

jokop

Stoker
 
 
Berichten
410
Deze vandaag eens gemaakt, dit is zeker een blijvertje. Heerlijk! Thx.
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.627
Ik ga deze binnenkort ook maar eens maken. Ga dan in ieder geval boter gebruiken (zoals in het recept vermeld) en geen margarine  :D

(Boter is gemaakt van melk en margarine van oli?n en vetten)
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.374
McPeet zei:
Ik ga deze binnenkort ook maar eens maken. Ga dan in ieder geval boter gebruiken (zoals in het recept vermeld) en geen margarine  :D

(Boter is gemaakt van melk en margarine van oli?n en vetten)


Mijn oma zij al  " Bah margarine is net wagensmeer "  :D !

Uit bovenstaande tekst blijkt dat ze nog gelijk had ook !
 

desiree

Sprokkelaar
 
Berichten
34
even nog een klein vraagje over de groenten. worden die goed gaar of blijven ze beetgaar en kan ik ze beter voorgaren als je niet van beetgaar houdt?
 
Bovenaan Onderaan