BasBQ
Beef en Steak

Gestoomd eitje met zalm

 
 
 
 

MrMannetje

Pitmaster
Berichten
520
Laatst op een BBQ workshop geweest en daar heeft Ron Blaauw een mooie tip met eiren laten zien..
Het was dus tijd om het ook eens te proberen en zie hieronder het resultaat!

Eerst de kopjes van de eiren af met een eiertikker.. om vervolgens het eiwit eruit te halen en de dooier terug te doen

IMG_2405.jpg


Daarna een bakje met water met een bakje op z'n kop als deksel op de BBQ tot het kookt, daarna de eitjes erin, deksel op het bakje en de BBQ dicht.

IMG_2406.jpg


Na 2/3 minuten zijn ze klaar..

IMG_2409.jpg


Het eitje vullen met een mengsel van creme fraiche, dille, gerookte zalm snippers, citroen, zout en peper..

IMG_2407.jpg


en klaar om te smullen  ;D

IMG_2411.jpg





 
Mmmmmmm. Lekker.
Is een keer wat anders. ;D
 
Leuk idee! Misschien zou je de dooiers eerst nog koud kunnen roken voor een extra rooksmaak.
 
leuk recept en mooie duidelijke foto's.
Bedankt voor het delen
 
Leuk recept, moet nu toch maar eens op zoek naar een eiertikker
 
Ik heb mijn eiertikker gehaald bij DOK (http://www.dokhomeofcooking.nl/)
Hij heet de Clack Egg Cracker en was ? 19,95.. Ze hadden ook een goedkopere van ? 14,95 maar die was heel erg plastic..
 
Terug
Bovenaan Onderaan