BasBQ
Beef en Steak

Gerookte zalm

 

TheJoster

Stoker
Berichten
416
Na een smaakvolle gerookte roodbaars gisteren hebben we de smaak te pakken dus de twee zalm mootjes uit de koelkast gesnuffeld en klaar gemaakt voor een rooksessie..

Eerst pekelen en 1.5h in de koeling.
Dan ff afspoelen en droogdeppen.
Ondertussen de BBQ op ~100c gebracht (was wat door geschoten maar na 30min met bodem beluchting dicht vlot weer rond de 100).
Rookpallets in een aluminium jasje op de kooltjes.
Nu wachten op een core temp van 50-55c en smikkelen maar...

Onze puntneus vind de BBQ ook lekker warm en is daar niet weg te slaan ;-)
79683d042bf4879d1d6427e72b4d95bf.jpg
822165e16a65899a78167f98e7888e9c.jpg
5ff768b7952d8a4b1351912600ee13e2.jpg
610afc87bc0ebcfe7ea260bbded2c041.jpg
532cd127589ab8c041df407c4b88b6de.jpg
2144e99168d13b90eb2b4ccf872fa47f.jpg


Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Lust ik wel! Zo'n zalmpje gaat er altijd wel in. (Mocht je hem nog sappiger willen, ik haal hem er al bij 45 af :D )

(Sidenote: ik zie dat je houtskool gebruikt, is het niet makkelijker om cocosbriketten te gebruiken voor de low & slow sessies in een smoker?)

Argh, nu heb ik zin in zalm.....
 
SilverFox zei:
Lust ik wel! Zo'n zalmpje gaat er altijd wel in. (Mocht je hem nog sappiger willen, ik haal hem er al bij 45 af :D )

(Sidenote: ik zie dat je houtskool gebruikt, is het niet makkelijker om cocosbriketten te gebruiken voor de low & slow sessies in een smoker?)

Argh, nu heb ik zin in zalm.....

Jup die cocosbriketten komen morgen binnen maar ik had het geduld niet te wachten ;-).
Kmoet zeggen dat ze goed sappig waren op 54c maar had ook de waterschaal met een mix water/wijn gevuld dus die deed goed zijn werk. De directie is niet zo van rare dus dan moet er water bij de wijn (letterlijk :)).

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Altijd lekker een mooi stuk zalmm
 
Inderdaad iets eerder eraf! Wanneer je ziet dat hij eiwitten aan het afscheiden is, ben je al te ver! Zalm eigenlijk zo langzaam mogelijk op lage temperaturen garen. Dan blijft de glans in de vis.
 
Roker zei:
Inderdaad iets eerder eraf! Wanneer je ziet dat hij eiwitten aan het afscheiden is, ben je al te ver! Zalm eigenlijk zo langzaam mogelijk op lage temperaturen garen. Dan blijft de glans in de vis.
Dus de eiwitten waren die witte afscheiding.. Goed te weten, thanks!

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan