Gister lekker vis aan het verkopen geweest op de markt, ineens idee: hoogste tijd om eens z?lf zalmforel roken in de wsm. 2 mooie mee genomen om het eens uit te proberen. Het recept wat ik gebruikt heb was van Smokey John gevonden via het www & google.
Vis even gespoeld en vooral het slijm er af.
Pekel gemaakt met water, zout, peperkorrels, kruidnagel, laurier en jeneverbes.
Vis 2 uur pekelen. Ondertussen zelf een rookrekje in elkaar geflanst van stukken draadeind en een servettenhouder. Weber maakt ze ook maar niet voor de kleinste versie.... en een flinke kosten besparing!
Na het pekelbad een uurtje laten drogen in de wind.
Het rekje past prima en de vis hangt denk ik ver genoeg van de warmtebron om niet te hard te garen.
Foto's halverwege het roken, kleur zit er al mooi op.
Bij een temperatuur van 65 uit de wsm gehaald, voelt stevig maar niet hard. Nog ff opgehangen om aftekoelen.... Hoelang kan ik er afblijven om te proeven?
Gelukkig komt de wederhelft snel thuis voor het eten, zalmforel maar even schoongemaakt, niet makkelijk was nog erg zacht, denk volgende x nachtje in de koelkast zodat de vetten wat stollen dan is hij mooier te fileren. Smaak was erg lekker, niet zout maar van de kruiden proefde ik niet heel veel terug. De rooksmaak was heel zacht, ik heb kersenchunks gebruikt en op het laatst wat appelsnippers.

Vis even gespoeld en vooral het slijm er af.


Pekel gemaakt met water, zout, peperkorrels, kruidnagel, laurier en jeneverbes.


Vis 2 uur pekelen. Ondertussen zelf een rookrekje in elkaar geflanst van stukken draadeind en een servettenhouder. Weber maakt ze ook maar niet voor de kleinste versie.... en een flinke kosten besparing!

Na het pekelbad een uurtje laten drogen in de wind.

Het rekje past prima en de vis hangt denk ik ver genoeg van de warmtebron om niet te hard te garen.


Foto's halverwege het roken, kleur zit er al mooi op.

Bij een temperatuur van 65 uit de wsm gehaald, voelt stevig maar niet hard. Nog ff opgehangen om aftekoelen.... Hoelang kan ik er afblijven om te proeven?

Gelukkig komt de wederhelft snel thuis voor het eten, zalmforel maar even schoongemaakt, niet makkelijk was nog erg zacht, denk volgende x nachtje in de koelkast zodat de vetten wat stollen dan is hij mooier te fileren. Smaak was erg lekker, niet zout maar van de kruiden proefde ik niet heel veel terug. De rooksmaak was heel zacht, ik heb kersenchunks gebruikt en op het laatst wat appelsnippers.