BasBQ
Beef en Steak

gerookte rode poon

Joost12

Vuurmaker
Berichten
96
Ook lekkere gerookte rode poon gemaakt.
Eerst in een pekelbadje en daarna laten drogen, zodat de rook goed pakt.

Uitgestald op de rekjes voor in de rookoven.


de rookoven ingesteld op 80 graden en op het moment dat die dometemp langzaamaan bereikt is (zodat de poontjes nog even extra kunnen drogen) de rookunit aangezet.


Lekker gegaard en heerlijk opgepeuzeld (zelfs vergeten om een foto van de binnenkant te maken....)


En wat overbleef even gevacumeerd
 
ik ben zeker geen vis liefhebber, maar moest een keer een stukje rode poon proeven op een wedstrijd visroken, ik moet eerlijk toe geven dat ik het niet vies vond, dus zeker het proberen waard om dat ook eens te doen
 
En heel goed te betalen !!!!
Had ze een paar maanden geleden zelfs in de aanbieding bij de Makro voor 2,50 per kilo.... Schoongemaakt en wel....
 
daar mag je niks van zeggen, gaat zeer binnen kort gebeuren hier.
Bedankt voor het delen  ;)
 
Die zien er pico uit zeg. Dat moet toch eigenlijk bij mij ook een keer op de ToDo lijst.
 
Ik hou ervan! Zelf ook al eens gedaan. Maar het doet me denken aan rokerij schaap bij ons in dorp (die er niet meer is) die had ze altijd liggen.
 
Ik denk dat ik dit wel lust!!
 
hoe lang had je ze gepekeld Joost?
 
Leo zei:
hoe lang had je ze gepekeld Joost?

Hoi Leo,

Een klein uurtje op 5 liter water met 400 gram zout
 
dank je wel, ga ik eens kijken of ik ze krijgen kan vandaag
 
Succes !
 
Terug
Bovenaan Onderaan