Smokertje
Sprokkelaar
- Berichten
- 34
Je moet afvallen voor de gezondheid en wat is er dan het lekkerste om door een salade te doen…. Juist gerookte kip.
Dus bij de plaatselijke Turk wat kipfilets gehaald en eerst maar eens lekker in bad gedaan, want ja het vlees moet ontspannen zijn voordat het gerookt wordt.
Dus pekelbad gemaakt van zout, klein beetje suiker, verse tuinkruiden, laurierblad, sinaasappel en zwarte thee.
Kip hier ruim 6 uur in laten badderen en daarna droog gemaakt en nog een half uur in de lucht laten drogen.
Ondertussen dat de filets hingen te drogen de BBQ aangestoken en een aantal stukken appelhout tussen het houtskool gedaan en gewacht dat de ketel warm genoeg was.
Thermometer op het rooster en de andere in het vlees en dat de temperatuur van de filets 65 graden was van het rooster gehaald.
Morgen lekker door een salade en dan merk ik hoe het resultaat was.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dus bij de plaatselijke Turk wat kipfilets gehaald en eerst maar eens lekker in bad gedaan, want ja het vlees moet ontspannen zijn voordat het gerookt wordt.
Dus pekelbad gemaakt van zout, klein beetje suiker, verse tuinkruiden, laurierblad, sinaasappel en zwarte thee.
Kip hier ruim 6 uur in laten badderen en daarna droog gemaakt en nog een half uur in de lucht laten drogen.
Ondertussen dat de filets hingen te drogen de BBQ aangestoken en een aantal stukken appelhout tussen het houtskool gedaan en gewacht dat de ketel warm genoeg was.
Thermometer op het rooster en de andere in het vlees en dat de temperatuur van de filets 65 graden was van het rooster gehaald.
Morgen lekker door een salade en dan merk ik hoe het resultaat was.





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk