Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
De marabu kolen van vorige sessie komen moeilijk op gang.
De kipfilet al bij 65 Gr erop gelegd.
Moet binnen 3 en half uur ook nog een zalmforel klaar krijgen.
Zal nipt worden.
Heb je er verse houtskool bijgelegd? De houtskool zelf brandt niet maar de gassen die erin zitten wel. Bij “oude” kolen ben je door de warmte in de BBQ een deel van die gassen kwijt. Daarom leg ik altijd wat vers spul bovenop dat makkelijker ontbrandt.
Ik heb een handje verse kolen samen met mijn rookhout toegevoegd.
Dan 5 minuten later de kip erop gelegd.
Vanaf dan is de temperatuur snel beginnen stijgen.
Nu intussen mooi stabiel. (met inkbird smoker controller)
Wellicht dat de verse houtskool het op gang brengt.
Bedankt voor de tip/ bevestiging van wat ik al dacht.
Kerntemp intussen 50 Gr.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.