BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipfilets

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.180
Vandaag ook maar eens de gerookte kip uit proberen.
Recept volgens NOSKOS natuurlijk 🙂
Liggen nu in de pekel te wachten.
IMG_20211015_134657.jpg
 
Heb er nu toch maar het druiprekje op gelegd, nu liggen ze volledig in de pekel.
IMG_20211015_135249.jpg
 
De marabu kolen van vorige sessie komen moeilijk op gang.
De kipfilet al bij 65 Gr erop gelegd.
Moet binnen 3 en half uur ook nog een zalmforel klaar krijgen.
Zal nipt worden.
IMG_20211015_145043.jpg
 
Heb je er verse houtskool bijgelegd? De houtskool zelf brandt niet maar de gassen die erin zitten wel. Bij “oude” kolen ben je door de warmte in de BBQ een deel van die gassen kwijt. Daarom leg ik altijd wat vers spul bovenop dat makkelijker ontbrandt.
 
Ik heb een handje verse kolen samen met mijn rookhout toegevoegd.
Dan 5 minuten later de kip erop gelegd.
Vanaf dan is de temperatuur snel beginnen stijgen.
Nu intussen mooi stabiel. (met inkbird smoker controller)
Wellicht dat de verse houtskool het op gang brengt.
Bedankt voor de tip/ bevestiging van wat ik al dacht.
Kerntemp intussen 50 Gr.
 
En alle credits voor @Frits en @Ewald hoor. Ik heb alleen hun recepten van de afgelopen jaren gecombineerd 😜
 
Top, zo gaat dat meestal, recepten zijn bijna altijd combinaties van wat je ergens ziet. Is bij mij de reden dat ik hier terecht ben gekomen 👍
 
Zittend nu vacuüm.
Helft in vriezer en andere helft in koelkast voor morgen.
Zien er inderdaad lekker uit.
 
Lekker.. liggen hier ook in de diepvries.
 
Geen betere kipfilet dan je eigen gerookte kipfilet! En een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Ze zien er smakelijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan