- Berichten
- 524
Na een weekend van wijn, kaas en zondag een steven & me, wilde m'n vriendin wel eens wat light eten. Iets met kipfilet ofzo. Zag ik toch mooi weer een kans om de smoker op te stoken. Want gerookte kipfilet is natuurlijk super light. Vanmorgen gelijk naar de poelier gereden voor een kilootje kipfilet en in de pekel gelegd. Heb alles gedaan zoals beschreven in het filmpje van Lukas. Heb alleen bruine suiker en jenever toegevoegd.
Het roken (met kersen hout) duurde langer dan ik had verwacht. Vier uur om precies. De kerntemp. bleef bij 61 graden hangen en zakte zelfs nog wat terug tewijl de dome temp. constant op 90 graden heeft gestaan. (kon het niet echt vatten) Maar uit eindelijk toch de 72 graden bereikt.
Had verwacht dat door de lange tijd de filet droog zou zijn geworden maar dit was gelukkig niet het geval. We hebben het gegeten met een salade uitgeveegde koelkast (avocado tomaat peultjes komkommer rodeui) met maple mosterd deressing. Was lekker!

Het roken (met kersen hout) duurde langer dan ik had verwacht. Vier uur om precies. De kerntemp. bleef bij 61 graden hangen en zakte zelfs nog wat terug tewijl de dome temp. constant op 90 graden heeft gestaan. (kon het niet echt vatten) Maar uit eindelijk toch de 72 graden bereikt.



Had verwacht dat door de lange tijd de filet droog zou zijn geworden maar dit was gelukkig niet het geval. We hebben het gegeten met een salade uitgeveegde koelkast (avocado tomaat peultjes komkommer rodeui) met maple mosterd deressing. Was lekker!
