Vandaag volgens het Noskos-recept 6 kipfilets op mijn laatste aanwinst, een Barbecook Otto, gezwierd. Dus 1u in de pekel, een handvol kersenhout en dan laten opkomen tot 65graden (ik had nooit gedacht dat de temperatuur zo snel ging oplopen dus was net te laat). Ik heb dan ook gelijk de stekker uitgetrokken en maar goed ook, want 10min later tikte de kerntemperatuur 82 graden aan. Ik merkte dat er onder de rookoven een fameuse stroom aan vocht uitliep en ook nadien kwam er nog ontzettend veel sap uit, hier moet dus echt iets op gevonden worden.
Het eindresultaat zien jullie. De onderkant ziet er niet echt mooi uit maar de smaak is wel in orde. Al bij al niet slecht voor een eerste keer, maar ik ben nog meer gemotiveerd om een eigen rookoven te maken om een gelijke garing (lees: kleuring) te bekomen en een diepe lekbak te kunnen plaatsen. De jacht naar bouwplannen en - tekeningen kan dus beginnen...
Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk
Het eindresultaat zien jullie. De onderkant ziet er niet echt mooi uit maar de smaak is wel in orde. Al bij al niet slecht voor een eerste keer, maar ik ben nog meer gemotiveerd om een eigen rookoven te maken om een gelijke garing (lees: kleuring) te bekomen en een diepe lekbak te kunnen plaatsen. De jacht naar bouwplannen en - tekeningen kan dus beginnen...


Verstuurd vanaf mijn POT-LX1 met Tapatalk