BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kipfilet ? la noskos BBQ-NL.com

 
 
 

Jacksoncreil

Sprokkelaar
Berichten
44
Vandaag maar weer eens een lading kipfilet roken op mn BGE. Ik doe dat volgens het recept van noskos op BBQ-NL.com alleen gebruik ik wat meer kipfilet (2kg).
Anders is alles al op voordat er ook maar eentje in de vriezer beland :p
http://www.bbq-nl.com/2014/05/gerookte-kipfilet.html
Gister heb ik de pekeloplossing gemaakt en deze staat nu in de koelkast te wachten op de kipfilets.
Vanavond een update inclusief foto's..
Daar liggen ze:
imagejpg1_zpsa0c8101f.jpg

Ready for the pekeloplossing voor ca 1,5 uur in de koelkast:
imagejpg2_zps96b4c835.jpg

imagejpg3_zps6b1ce94a.jpg


Ondertussen de BGE voorbereid op indirect grillen bij ca 120 graden met een paar chunkies cherrywood.
Even droogdeppen met een theedoek of wat keukenpapier
Zij zijn er klaar voor!
imagejpg4_zps4e5cb64c.jpg


Indirect grillen tot een kerntemperatuur van ca 75 graden!
imagejpg5_zps6e7fa5c9.jpg


Het resultaat mag er wezen:
imagejpg6_zps25a09bf0.jpg

imagejpg7_zps1a91ca35.jpg


We zullen kijken of er deze keer een paar in de vriezer belanden ;)
Ben bang van niet :)


 
Jammer dat we hier geen badges voor uitdelen!! anders had je hem echt gehad!! :p
 
Jackson,

Hoelang heb je ze ong op de Q gehad?

Ik wil ze morgen ook maken ;)
 
Heerlijke kipfilets.

Xander je kan de kipfilets het beste op kerntemperatuur garen, op tijd worden ze of te gaar of ze zijn nog rauw
 
prachtige filets
 
Bedankt voor de inspiratie, ga het zeker eens proberen. Ziet er heerlijk uit.
 
De suiker is een tegenhanger voor het zout. Het kan zonder maar het wordt er een stuk zouter op.
 
Terug
Bovenaan Onderaan