BasBQ
Beef en Steak

Gerookte kip voor de eerste keer

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.709
Gerookte kip vandaag gemaakt volgens dit recept
https://www.bbq-nl.com/2014/05/gerookte-kipfilet.html

EFD9_DC0_E-_D1_C2-445_D-89_CE-25_A2_C741_B732.jpg


Begon gisteren de pekel te maken om 9.34 de filet erin

CEE1_F304-1246-4_F6_E-_BE44-_B21_B45134_CBD.jpg


Toen om 9.39 in de koelkast te drogen moet zijn 10.39  :)

10_DAEF7_A-6_CE9-4_B2_D-821_E-_DEA9_D4_CFF8_B6.jpg


BBQ klaar gemaakt

4029458_E-962_E-4_E8_B-_BA97-_E1_F1949_FBFC0.jpg


Kipfilet op bbq om 12.25

D0_F8_B7_EA-_BCB1-42_CE-9_B68-1_FA423_D43795.jpg


Om 14.29 waren ze 75 graden

349_CABDA-_FEFE-49_FC-_B199-468455_E95_B7_C.jpg


En ze zagen er heerlijk uit en ze waren om te smullen  :)

AA28_C2_FF-20_A7-45_E6-_B4_D2-_D07_C5_F7_D061_E.jpg


Mijn vrouw vond het ook perfect.
 
Ziet er goed uit! Toevallig vorige week zelf ook gemaakt voor de eerste keer. Het duurde bij mij echter wel 3 uur voordat ik een kerntemp van 75 had bereikt. Was jouw temp ook 120 graden of hoger?
 
10-us zei:
Ziet er goed uit! Toevallig vorige week zelf ook gemaakt voor de eerste keer. Het duurde bij mij echter wel 3 uur voordat ik een kerntemp van 75 had bereikt. Was jouw temp ook 120 graden of hoger?

Ja kon hem steeds mooi op 120 houden soms 123 of even wat lager dan even met hamer tikje tegen de ketel voor de as en dan was weer 120 .
Dat goed gelukt.
Had wel de temperatuur bij het rooster niet van het deksel
 
Had trouwens een aardappel gebruikt voor de thermometer nadat ik klaar was had ik die thermometer op het tafeltje gelegd lag deze later op de grond  :-S denk hoe kan dit bleek mijn hond de aardappel opgegeten te hebben  :-O
 
Hoe krijg ik dit item bij mijn to do sessies ????

En als ik een recept heb staan bij mijn to do hoe vink ik dan het afronden aan want dat lukt niet???

Alvast bedankt voor de hulp
 
Ziet er erg lekker uit, dit moet ik ook eens gaan proberen :D
 
Lust ik wel!
 
Lekker hoor!

picosuma zei:
Begon gisteren de pekel te maken om 9.34 de filet erin


Toen om 9.39 in de koelkast te drogen
5 minuten pekelen lijkt me wat kort...

Brinkmeister zei:
Lekker man! Ik gebruik dat recept ook, maar wel met flink minder zout.
De hoeveelheid zout is nodig om de pekel te laten werken, 10% is heel normaal.
Als het eindprodukt te zout is, kun je het afspoelen en droog deppen na het pekelen. Ontzouten kan ook door een bak met de filets een tijdje onder een lopende kraan te zetten.
 
Ceriel zei:
Lekker hoor!

picosuma zei:
Begon gisteren de pekel te maken om 9.34 de filet erin


Toen om 9.39 in de koelkast te drogen
5 minuten pekelen lijkt me wat kort...

Dat was dus een foutje moest zijn 10.39  :)


Brinkmeister zei:
Lekker man! Ik gebruik dat recept ook, maar wel met flink minder zout.
De hoeveelheid zout is nodig om de pekel te laten werken, 10% is heel normaal.
Als het eindprodukt te zout is, kun je het afspoelen en droog deppen na het pekelen. Ontzouten kan ook door een bak met de filets een tijdje onder een lopende kraan te zetten.

Het was precies goed niet te lang en niet te kort
 
Terug
Bovenaan Onderaan