- Berichten
- 328
Afgelopen vrijdag de Upright Drum Smoker weer aangestoken, dit keer in combinatie met de SJ deksel en de Heatermeter om de temperatuur in bedwang te houden.
Dit was mijn opstelling waarmee de run gedraaid heeft.
Helaas heb ik geen foto's van de kip die op het rooster lag, maar wel van het eindresultaat.
Na het roken van de kip heb ik nog even een beenham in de ton gelegd en voor de snelle honger ook wat hotdogs.
Het resultaat was een heerlijke beenham met een subtiele rooksmaak.
Er bleven 2 kippetjes over, die heb ik de volgende dag op vers afgebakken broodje gedaan, met een klein beetje mayonaise.
Het was erg moeilijk om de temperatuur onder controle te houden. Dit kwam omdat de deksel erg veel lucht lekte langs de randen, waardoor er teveel natuurlijke trek was. Nadat de kippetjes ruimschoots klaar waren en de beenham op de ton ging, heb ik de gewone deksel teruggeplaatst. Toen was de temperatuur goed rond de 150 graden te houden.
Zie ook de grafiek:

Dit was mijn opstelling waarmee de run gedraaid heeft.
Helaas heb ik geen foto's van de kip die op het rooster lag, maar wel van het eindresultaat.

Na het roken van de kip heb ik nog even een beenham in de ton gelegd en voor de snelle honger ook wat hotdogs.

Het resultaat was een heerlijke beenham met een subtiele rooksmaak.

Er bleven 2 kippetjes over, die heb ik de volgende dag op vers afgebakken broodje gedaan, met een klein beetje mayonaise.

Het was erg moeilijk om de temperatuur onder controle te houden. Dit kwam omdat de deksel erg veel lucht lekte langs de randen, waardoor er teveel natuurlijke trek was. Nadat de kippetjes ruimschoots klaar waren en de beenham op de ton ging, heb ik de gewone deksel teruggeplaatst. Toen was de temperatuur goed rond de 150 graden te houden.
Zie ook de grafiek:
