BasBQ
Beef en Steak

Gerookte eendenborstfilet en gerookte camambert

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.623
Op nieuwjaarsdag smakelijk begonnen met dat waar we in 2022 mee zijn geëindigd. Rookgerechten.

Als eerste gerookte eendenborst.
- Vetkant kruislings ingesneden en overtollige randjes weg gesneden
- Gekruid met peper, eigen italia mix en wat zeezout
- BGE klaar gemaakt op 130 C. met de platesetter erin
- Paar blokken kersen rookhout

Eendenborsten met de vetkant op het rooster en rond de 130 C laten roken tot een kerntemperatuur van 54 á 55 C. Duurde een half uurtje.
Daarna ingegepakt in folie en rustig laten wachten.
Verrukkelijk lekker. :p:p. AANRADER.

Daarna een camambertje bedekt met honing, walnoten, gedroogde granberries en een abrikoos.
Bij 150 C met kersenhout voor 18 minuten gerookt. Kaasje barst niet open. Eraf gehaald omdat ik bang was voor te zeer indrogen.
Tenminste ff de calorieën op peil kunnen brengen. ;)

IMG_6452.jpg
IMG_6453.jpg


IMG_6454.jpg


IMG_6456.jpg


IMG_6457.jpg
IMG_6460.jpg
IMG_6461.jpg
:p
 
Als eerste gerookte eendenborst.
- Vetkant kruislings ingesneden en overtollige randjes weg gesneden
- Gekruid met peper, eigen italia mix en wat zeezout
- BGE klaar gemaakt op 130 C. met de platesetter erin
- Paar blokken kersen rookhout

Eendenborsten met de vetkant op het rooster en rond de 130 C laten roken tot een kerntemperatuur van 54 á 55 C. Duurde een half uurtje.
Daarna ingegepakt in folie en rustig laten wachten.
Verrukkelijk lekker. :p:p. AANRADER.

Goed idee! (y)
Ik heb nog een eendenborst in de vriezer liggen :)
 
Kijk dat is een mooi begin van het jaar.

Eendenborst staat hier ook met enige regelmaat op het menu (op deze wijze) super simpel maar zo lekker
 
Lekker Peter!
 
Lekker hoor! Sowieso is eend heerlijk 😋
 
Doorgaan waar het einde jaar mee geëindigd is, dat doe je goed 👍
Vind je deze variant van eendenborst lekkerder dan de gegrilde versie?
 
Heerlijk ziet het er allemaal uit Peter.
 
Goed begin van het jaar peter.
Eendenborst Is 0altijd scoren.
Ziet er goed uit zeg

Enne... Nog de beste wensen kerel. 👊
 
Doorgaan waar het einde jaar mee geëindigd is, dat doe je goed 👍
Vind je deze variant van eendenborst lekkerder dan de gegrilde versie?
Anders qua smaak. Heeft me wel bevallen.
Deze manier komt niet zo kritisch in tijd en in temperatuur.
 
Zowel de eend als de camembert komen op de lijst

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Het ziet er erg lekker uit toch eens een stukje eend proberen, dat heb ik nog nooit gegeten.. :oops:
Camembert gebruik ik regelmatig om een stukje vlees mee te vullen maar dit ziet er ook erg lekker uit.
 
Heerlijk maaltje Peter!
Ga de eend ook eens op deze manier maken. Wordt het vetrandje zo niet sponzig of rubberachtig?
 
Mooi seizoensgerecht zo. Leuke combi ook.
 
Terug
Bovenaan Onderaan