- Berichten
- 12.056
In Planet Barbecue van Steven Raichlen staat een recept voor gerookt ijs waar als sinds ik het boek heb een plakkertje bijzit. En toen ik laatst bij restaurant Pure Passie at had Leo gerookt ijs op de dessertkaart staan, dat was onwijs lekker dus van de week maar eens gekeken of ik het ook kon maken.
Ik heb een ijsmachine dus dat is het probleem niet. Het recept van Raichlen gebruikt glucosestroop, dat had ik ook al in huis. Verder lijkt het op een normaal recept van custard ijs. Aan het room mengsel een smaakje toevoegen, dan suiker en eidooiers kloppen, daar de warme room langzaam doorroeren en dan het geheel opwarmen tot het dikker wordt. Alles laten afkoelen en van die compositie ijsdraaien.
Ik heb de room en glucosestroop in de BGE gezet en daar 3 blokjes van de whiskeyvaten die ik van Frits heb gekregen. Dit alles heb ik 25 minuten op 125?C laten trekken.
Toen ik de volgende dag het ijsdraaide en proefde was het al snel duidelijk, veel te veel rook. Het was scherp in de keel, bijna of je een asbak op at.
Dus mijn les geleerd, volgende keer minder rookhout, een mildere rookhoutsoort, korter of een combinatie hiervan.
Ik heb een ijsmachine dus dat is het probleem niet. Het recept van Raichlen gebruikt glucosestroop, dat had ik ook al in huis. Verder lijkt het op een normaal recept van custard ijs. Aan het room mengsel een smaakje toevoegen, dan suiker en eidooiers kloppen, daar de warme room langzaam doorroeren en dan het geheel opwarmen tot het dikker wordt. Alles laten afkoelen en van die compositie ijsdraaien.
Ik heb de room en glucosestroop in de BGE gezet en daar 3 blokjes van de whiskeyvaten die ik van Frits heb gekregen. Dit alles heb ik 25 minuten op 125?C laten trekken.
Toen ik de volgende dag het ijsdraaide en proefde was het al snel duidelijk, veel te veel rook. Het was scherp in de keel, bijna of je een asbak op at.
Dus mijn les geleerd, volgende keer minder rookhout, een mildere rookhoutsoort, korter of een combinatie hiervan.



