BasBQ
Beef en Steak

Gerookt en afgegrild visje

 

Huisje_boompje_barbeque

Kooltjesharker
Berichten
112
Goedenavond,

Lekkere zomeravond dus zin om de kamado weer eens aan te steken.
Vandaag staat er gerookte en vervolgens afgegrilde dorade op het menu. Deze heb ik gevuld met rozemarijn, knoflook en limoen schijfjes. Vervolgens van binnen en buiten met een onbekende seafood rub in gesmeerd.
Eerst op 180 graden met een hand appelhout snippers gerookt en vervolgens nog even afgegrild tot een kerntemperatuur van 60 graden.
Helaas bleef bij het afgrillen het huidje plakken, waardoor het eindresultaat er wat gehavend uit ziet.
Heeft in ieder geval heerlijk gesmaakt.
Mijn vriendin heeft er een lekkere simpele filipijnse soep (sabaw) bij gemaakt met rijst en heerlijk sausje.

20220720_201647.jpg


20220720_200130.jpg


20220720_194553.jpg


20220720_194548.jpg


20220720_181726.jpg


20220720_181800.jpg
 
Dat ziet er heerlijk uit!

Dorade moet hier ook nog eens op het menu komen.
Volgens mij heb ik die rub eerder gezien bij de welkoop of coppelmans.
 
Dorde is hier een favoriet op de BBQ. Alleen grill ik ze altijd direct. En gebruik daarbij altijd een visklem. Maar eerst eens roken kan ik ook eens proberen. Ziet er goed uit. Moet smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan