- Berichten
- 93
Vandaag gerijpte varkenspicanha's gemaakt. Op advies van @Laurens simpel gehouden met alleen wat zout en peper.
Zo kwamen ze bij de Makro vandaan.
De vetlaag ingesneden. Om na het garen de juiste snijrichting te hebben kerf ik picanha's altijd in.
Even direct grillen om het vet wat op gang te helpen.
Vervolgens met peper en zout in de hickory rook gelegd. Dat hadden 2 chunks mogen zijn, die ene die ik had vond ik te weinig. Indirekt op ongeveer 110 graden.
Gegaard tot een kerntemperatuur van 63 graden. Daarna weer direkt wat kleur op de wangetjes gegeven.
Het resultaat. Botermals, deed me wat aan kalfsvlees denken. Subtiele smaak. Ik had eerlijk gezegd een wat sterkere smaak verwacht.
Conclusie: eigenlijk is het gewoon een mooie speklap.
Ik denk dat ik het eens ga gebruiken voor Griekse souvlaki of gepekeld en met tijm en laurier voor broodbeleg.
Zo kwamen ze bij de Makro vandaan.
De vetlaag ingesneden. Om na het garen de juiste snijrichting te hebben kerf ik picanha's altijd in.
Even direct grillen om het vet wat op gang te helpen.
Vervolgens met peper en zout in de hickory rook gelegd. Dat hadden 2 chunks mogen zijn, die ene die ik had vond ik te weinig. Indirekt op ongeveer 110 graden.
Gegaard tot een kerntemperatuur van 63 graden. Daarna weer direkt wat kleur op de wangetjes gegeven.
Het resultaat. Botermals, deed me wat aan kalfsvlees denken. Subtiele smaak. Ik had eerlijk gezegd een wat sterkere smaak verwacht.
Conclusie: eigenlijk is het gewoon een mooie speklap.
Ik denk dat ik het eens ga gebruiken voor Griekse souvlaki of gepekeld en met tijm en laurier voor broodbeleg.