BasBQ
Beef en Steak

Gerijpte varkenspicanha

 
 
 

Henk

Vuurmaker
Berichten
93
Vandaag gerijpte varkenspicanha's gemaakt. Op advies van @Laurens simpel gehouden met alleen wat zout en peper.

Zo kwamen ze bij de Makro vandaan.
20230402_171531.jpg


De vetlaag ingesneden. Om na het garen de juiste snijrichting te hebben kerf ik picanha's altijd in.
20230402_172329.jpg


Even direct grillen om het vet wat op gang te helpen.
20230402_172600.jpg


Vervolgens met peper en zout in de hickory rook gelegd. Dat hadden 2 chunks mogen zijn, die ene die ik had vond ik te weinig. Indirekt op ongeveer 110 graden.
20230402_173315.jpg


Gegaard tot een kerntemperatuur van 63 graden. Daarna weer direkt wat kleur op de wangetjes gegeven.
20230402_183158.jpg


Het resultaat. Botermals, deed me wat aan kalfsvlees denken. Subtiele smaak. Ik had eerlijk gezegd een wat sterkere smaak verwacht.
20230402_183739.jpg


Conclusie: eigenlijk is het gewoon een mooie speklap.
Ik denk dat ik het eens ga gebruiken voor Griekse souvlaki of gepekeld en met tijm en laurier voor broodbeleg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan