Beef en Steak

Gepekelde spatchcock chicken

 
 

DeGoudenSnor

Vuurmaker
Berichten
65
Na al die smaakvolle berichten op het forum kreeg ik ook maar is zin om weer wat op de keu te leggen

Een hele kip zwemles gegeven in een pekeloplossing van
100gram zout
Neipa biertje
St bernardus ijsblokjes
Citroenen
Maggi
Tijm
1,8 liter water

12 uurtjes ongeveer laten zwemmen, vervolgens 12 uurtjes laten drogen en toen nog 12 uur in de rub gezet (heel simpel gerookte paprika poeder en tijm)

Vervolgens bbq aangestoken en de kip bij 140 graden (wou hoger alleen was niet aanwezig thuis zat in het cafe) ongeveer 1:30 laten liggen

Verse frieten met schil gemaakt even voorgebakken sochtends

Savond lekker kippetje met een krokant velletje, wat rauwkost en knapperige frieten uit de vet kei
Uiteraard een speciaal biertje er bij
Lekker oh

Foto materiaal:
20251120_192854.jpg
20251120_201928.jpg
20251120_205417.jpg
20251121_175329.jpg
20251122_094532.jpg
20251122_113928.jpg
20251122_134130.jpg
20251122_184416.jpg
20251122_184620.jpg
20251122_183648.jpg
20251122_183646.jpg
 
Ziet er super uit! St Bernardus ijsblokjes, als in Bernardus invriezen? IMO zonde van het mooie bier..
Had een marinade gemaakt de vorige keer met sint bernardus maar was nog een beetje over, dacht probeer er is ijsblokjes van te maken

Zeker een zalig biertje, uiteraard toen ook 1 genutigd wat het schuldgevoel minder maakte
 
Terug
Bovenaan Onderaan