- Berichten
- 123
Na het voorbij zien komen van heerlijke gerechtjes op de wga op dit forum, had ik zin om ook eens wat te proberen.
Dit is mijn eerste keer dat ik deze bbq nu gebruik voor een low en slow sessie.
Ik was erg benieuwd of het zou lukken om alles op temperatuur te houden en dat ging eigenlijk boven verwachting makkelijk.
Pekelen:
De zalm heb ik eerst 2 uur in een natte pekel gelegd met zout/basterd suiker/ jeneverbessen/ chili flokken/ scheutje ketjap manis en een goede scheut bruine rum.
Ik heb dit pekelen al op vrijdag avond gedaan, maar vanwege gewijzigde plannen uiteindelijk deze gepekelde zalm (uit de pekel en afgespoeld) bewaard tot zondag in de koelkast.
Achteraf gezien eigenlijk geen idee of dit wel kan qua voedselveiligheid
Bereiding:
De wga indirect aangestoken en dit stuk zalm gerookt ( geweekte appel chips) op een temperatuur van 100 graden tot een kerntemperatuur van 55 graden.
Gek genoeg duurde het langer dan verwacht en de laatste 5 graden gingen erg langzaam.
Hierdoor duurde het in totaal zeker wel 1,5/2 uur.
Zalm op stokbroodjes gedaan met een beetje roomboter
Helaas zien de foto's van het eindresultaat er niet heel representatief uit, maar deze lunch heeft erg gesmaakt
Dit is mijn eerste keer dat ik deze bbq nu gebruik voor een low en slow sessie.
Ik was erg benieuwd of het zou lukken om alles op temperatuur te houden en dat ging eigenlijk boven verwachting makkelijk.
Pekelen:
De zalm heb ik eerst 2 uur in een natte pekel gelegd met zout/basterd suiker/ jeneverbessen/ chili flokken/ scheutje ketjap manis en een goede scheut bruine rum.
Ik heb dit pekelen al op vrijdag avond gedaan, maar vanwege gewijzigde plannen uiteindelijk deze gepekelde zalm (uit de pekel en afgespoeld) bewaard tot zondag in de koelkast.
Achteraf gezien eigenlijk geen idee of dit wel kan qua voedselveiligheid
Bereiding:
De wga indirect aangestoken en dit stuk zalm gerookt ( geweekte appel chips) op een temperatuur van 100 graden tot een kerntemperatuur van 55 graden.
Gek genoeg duurde het langer dan verwacht en de laatste 5 graden gingen erg langzaam.
Hierdoor duurde het in totaal zeker wel 1,5/2 uur.
Zalm op stokbroodjes gedaan met een beetje roomboter

Helaas zien de foto's van het eindresultaat er niet heel representatief uit, maar deze lunch heeft erg gesmaakt
