BasBQ
Beef en Steak

Gehakt in spek in skilet op kamado

Echt vast recept heb ik niet, was beetje op gevoel;)
500 gram dungesneden spek.
1 kg gehakt.
2 paprika, 3 kleine uien 4 plakjes cheddar smeltkaas.
2 tenen look, een ei scheutje zoute sojasaus en scheutje worcestershiresaus
komijn, kaneel, paprika poeder, van elk een halve theelepel ongeveer denk ik.
Verder nog beetje zout en peper.
Mijn skillet is 24 cm.
Bodem belegd met laagje spek, helft uit de skillet laten overhangen en enkele plakjes overhouden.
Gehakt gemengd met het ei de kruiden en de look en de reststukjes van de uien.
Helft van gehakt in de skillet, paprika en de ui in ringen (restjes in kleine stukjes in het gehakt gemengd.
Dan de 4 plakjes cheddar.
Daar bovenop het 2de deel van het gehakt.
Alles tussenin wat aandrukken.
Gehakt instrijken met bbq saus.
Dan het spek dichtplooien en mooi dichtleggen met de extra plakjes spek.
Ik was begonnen met Kamado op 170 °C direct, na 20 minuten toch naar indirect overgeschakeld.
Het spek leek wat te snel te gaan, achteraf gezien was dit misschien niet nodig.
Had ook een klein blokje appelhout in de Kamado voor beetje rooksmaak.
Ik ben tot kerntemperatuur van 80°C gegaan.
Rond 75°C heb ik het spek nog eens ingestreken met bbq saus.
Alles samen ongeveer 5 kwartier.

Er was wel redelijk veel vet en eiwit verzamelt onderin de skillet,
ziet er een beetje raar uit maar was zeker geen probleem.

IMG_20211112_180527.jpg
 
Laatst bewerkt:
Beetje grove stukken ui en paprika, dat mag van mij iets fijner. Voor de rest ziet het er heerlijk uit schuif maar door dit lust ik wel.
 
Er was wel redelijk veel vet en eiwit verzamelt onderin de skillet,
ziet er een beetje raar uit maar was zeker geen probleem.

Bekijk bijlage 31150
Dat rare zijn zijn voornamelijk de eiwitten uit je gehakt, maar dat is geen ramp hoor.
En dat vet schrik ik ook niet van met dat spek, gehakt en kaas.;)
Mensen vergissen zich soms in hoeveel vet er in kaas zit.
 
Leuk gedaan zeg! komt zeker op de to Q lijst!
 
Leuk idee zo! En het ziet er inderdaad erg lekker uit. Ff onthouden en een keer maken, leuk.
 
Ik maak dat regelmatig.
Vulling en kruiding kan alle richtingen uit.
 
Dit ziet er een leuk gerecht uit.
Heb maar meteen je recept opgeslagen om binnenkort eens uit te proberen (of in ieder geval een variatie er op aangezien komijn/kaneel hier bij de rest van het gezin niet echt in de smaak valt).
Maar zoals je net ook aangeeft, vulling en kruiding kan alle richtingen uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan