BasBQ
Beef en Steak

Gehakt in spek in skilet op kamado

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.180
Zoals de titel al meld.
Vandaag nog eens een gehakt bereiding.
Skilet belegd met spek.
Dan varkens gehakt met daarop paprika en ui nog snel enkele plakjes cheddar smeltkaas ertussen.
Dan opnieuw gehakt, dan insmeren met zoete BBS saus.
Spek dicht leggen en de kamado op 170 Gr.
IMG_20211112_142518.jpg
 
Laatst bewerkt:
Het gehakt is gekruid met look, Worcester, zoute sojasaus, paprika poeder, kaneel en komijn.
IMG_20211112_143027.jpg
 
Laatst bewerkt:
Directe hitte 170 Gr C, zo wordt het spek onderin de skilet lekker krokant.
Heb ook een klein blokje appelhout erin voor beetje rook smaak.
IMG_20211112_162637.jpg
 
Nu na een 20 tal minuten omgeschakeld naar indirect.
Lijkt een beetje te snel te gaan met het spek.
 
Dat gaat vast smaken.
 
Intussen is alles klaar.
Lekker lekker.
De tip van de vrouw van een Algerijnse collega klopt volledig.
Kaneel en komijn zijn sterke smaken, maar ze vlakken elkaar af en geven een zeer aromatische en smakelijke combinatie.
De bedankt aan de vrouw van mijn collega gaat morgen doorgegeven worden šŸ‘šŸ˜
IMG_20211112_180635.jpg
 
Mooi gerecht.
 
Verrassend maar smakelijk gerecht! Klinkt inderdaad heftig kaneel en komijn met bacon. Leuk om zelf ook eens te proberen!
 
Ziet er goed uit.
Maar heb je de bovenzijde nu ook afgelakt met saus of zie ik dit verkeerd.
 
Leuke variatie op gehakt brood. Ga ik ook eens maken.
@Ghost . WIl je de ingredienten, hoeveelheid en de kruiden delen ?
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor! Ik ben ook wel geĆÆnteresseerd in het recept.
 
Terug
Bovenaan Onderaan