Beef en Steak

Gegrilde kreeft op de Big Green Egg, boter, tomaat, peterselie & basilicum

 
 
 

blackshadow

Vuurmaker
Berichten
87
Gegrilde kreeft op de Big Green Egg, boter, tomaat, peterselie & basilicum

Bericht aangepast met receptje:
Heel simpel, kort gerechtje, maar suuuuper lekker:
2 tomaten in brunoise, omroeren met olijfolie, peper, zout, basilicum en peterselie.
Verse, levende kreeft, 1 minuut koken in gezouten water.
Breek de poten eraf, breek ze open en snijd de kreeft doormidden.
Schik de kreeft in een ovenschaal, kruid de binnenkant met peper, zout, basilicum en peterselie.
Leg op de doormidden gesneden kreeft een goed stuk echte boter.
Gaar 10 tot 15 minuten verder aan 180?C op de BBQ.
Overgiet de kreeft met de gesmolten boter en serveer met de tomatenblokjes.

IMG_7295_800px.jpg

IMG_7292_800px.jpg
 
Pfoe dat ziet er heeel fijn uit!
 
mooi hoor
 
Ohhhhh dat is culinair!!!!
 
Tja.....kreeft v/d bbq. Dat is bijna het ultieme bbq-en.
staat hier ook nog op de ToDo.
 
Wow... schitterende foto's zeg... heb je ook tijdens het grillen op de BGE een plaatje geschoten Jens?
 
Sander72 zei:
Wow... schitterende foto's zeg... heb je ook tijdens het grillen op de BGE een plaatje geschoten Jens?

Dank je!
Helaas niet, ik heb hem deze avond klaar gemaakt en het was helaas al te donker om mooie foto's te maken.

Ik zal straks mijn post aanpassen met het recept, de combinatie is echt super en zeker voor herhaling vatbaar.
 
Mooi bord!
 
Fraai bordje hoor!
 
Dit zit er heerlijk uit!
 
Bedankt iedereen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan