- Berichten
- 512
Doordat het de laatste tijd nogal druk is hiero, weinig tijd voor originele recepten. Ook was hierdoor de fotowedstrijd helemaal op de achterste rij van mn geheugen terecht gekomen.
Dus toen ik t weekend een toetje serveerde met druiven van de bbq, moest [mention]Zzzjon [/mention]me er op attenderen dat ik nog even een verslagje moest tikken.. Merci!
Ja, dus. druiven van de gril. Ik had t ooit eens gezien in Iron Chef, Dominique Crenn (een van mn favo chefs) deed 't en dat was altijd ergens in een achterkamertje van mn geheugen blijven hangen om ooit ook nog eens te proberen.
Ik googlede er naar en zag dat Ottolenghi iets deed met druiven, burrata en venkel.
Burrata had de lokale super niet en omdat ik geen enkel vooropgezet plan had om hier een fotowedstrijd deelname van te maken heb ik mozzarella gebruikt.
Ik heb rode druiven ingesmeerd met wat olijfolie, balsamico azijn en een dikke schep bruine suiker. Daarover heen nog een beetje venkelzaad omdat Ottolenghi dat nou eenmaal ook deed. Volgzaam met eigen inbreng.. ofzo.
Ik deed de ingeoliede druiven in een bakje op de bbq van 200 graden nadat ik m'n picanha afgefakkeld had. Er loopt nogal wat sap uit een aantal van die rode rakkers. Dat wil ik natuurlijk niet kwijt raken.
Door t bakken van de druiven worden ze lekker extra zoet en de suiker helpt daar ook wel een beetje bij
dat karamelliseert lekker.
Bolletje mozzarella er bij, druivjes er om heen, het sap over de mozzarella gegoten en daarna heerlijk genoten. Oh en natuurlijk nog wat pistache voor de culinaire crunch.
De kids zijn gek op druiven hier thuis, dus deze gaan we zeker vaker maken. Voor m'n eigen 'toetjes gevoel' wil ik de volgende keer mascarpone met suiker kloppen ipv de mozzarella, of een goede burrata natuurlijk, dat is een stuk beter dan de mozzarella dunkt me.
Dus toen ik t weekend een toetje serveerde met druiven van de bbq, moest [mention]Zzzjon [/mention]me er op attenderen dat ik nog even een verslagje moest tikken.. Merci!
Ja, dus. druiven van de gril. Ik had t ooit eens gezien in Iron Chef, Dominique Crenn (een van mn favo chefs) deed 't en dat was altijd ergens in een achterkamertje van mn geheugen blijven hangen om ooit ook nog eens te proberen.
Ik googlede er naar en zag dat Ottolenghi iets deed met druiven, burrata en venkel.
Burrata had de lokale super niet en omdat ik geen enkel vooropgezet plan had om hier een fotowedstrijd deelname van te maken heb ik mozzarella gebruikt.
Ik heb rode druiven ingesmeerd met wat olijfolie, balsamico azijn en een dikke schep bruine suiker. Daarover heen nog een beetje venkelzaad omdat Ottolenghi dat nou eenmaal ook deed. Volgzaam met eigen inbreng.. ofzo.
Ik deed de ingeoliede druiven in een bakje op de bbq van 200 graden nadat ik m'n picanha afgefakkeld had. Er loopt nogal wat sap uit een aantal van die rode rakkers. Dat wil ik natuurlijk niet kwijt raken.
Door t bakken van de druiven worden ze lekker extra zoet en de suiker helpt daar ook wel een beetje bij

Bolletje mozzarella er bij, druivjes er om heen, het sap over de mozzarella gegoten en daarna heerlijk genoten. Oh en natuurlijk nog wat pistache voor de culinaire crunch.
De kids zijn gek op druiven hier thuis, dus deze gaan we zeker vaker maken. Voor m'n eigen 'toetjes gevoel' wil ik de volgende keer mascarpone met suiker kloppen ipv de mozzarella, of een goede burrata natuurlijk, dat is een stuk beter dan de mozzarella dunkt me.

