- Berichten
- 240
En met stip in de top 5 van favoriete gerechten! Wow…wat is dit lekker!
Even terug naar het begin. Mijn schoonvader doet aan zeevissen en heeft onlangs een zeebaars voor ons meegenomen. Nu eet ie zelf geen vis en de kinderen waren er vandaag niet dus mijn vrouw en ik hebben de kans beetgepakt…de zeebaars moest erop vandaag! Summertime BBQ van Smokey had het perfecte recept met ook nog iets moois voor spitskool. En daar houden wij wel van dus dat ging het worden. Dit alles onder het genot van een gepoft aardappeltje.
Het slachtoffer. Beste unit voor 2 personen
:
Spitskool in boter, knoflook en PeZo. Inpakken en een half uurtje smoren op 200 graden:
Ondertussen de ansjovis met olijfolie en knoflook in een pannetje verwarmen totdat alles uit elkaar viel. En dat duurde niet lang maar daar heb ik verder geen foto van. De citrus vinaigrette:
Verder met de hoofdrolspeler, inmiddels gevuld met sinaasappel, limoen, citroen, tijm en rozemarijn. Opbinden en het vuur op:
Alles op 200 graden, indirect. De Q had ondertussen al op staan warmen. De spitskool na een half uurtje uitgepakt en afgegrild. De zeebaars toch wel ruim 10 minuten per kant moeten grillen voordat de huid een beetje losliet van het rooster. Bij een kerntemperatuur van 66 heb ik heb eraf gehaald.
En zie daar, het resultaat:
Sprakeloos! Allemaal dingen voor het eerst gemaakt/gegeten en stuk voor stuk erg lekker. De vinaigrette, de bagna cauda, geen idee wat te verwachten maar zeker een toevoeging aan de gerechten en hun smaak. Absolute aanrader! We waren het er zelfs unaniem over eens (met z’n tweeën weliswaar, voor wat het waard is
) dat dit ook als kerstgerecht door zou kunnen.
Bedankt voor het kijken (het was alweer een tijdje geleden dat ik wat leuks gepost heb) en hopelijk weer wat inspiratie af kunnen geven. Smakelijk!
Even terug naar het begin. Mijn schoonvader doet aan zeevissen en heeft onlangs een zeebaars voor ons meegenomen. Nu eet ie zelf geen vis en de kinderen waren er vandaag niet dus mijn vrouw en ik hebben de kans beetgepakt…de zeebaars moest erop vandaag! Summertime BBQ van Smokey had het perfecte recept met ook nog iets moois voor spitskool. En daar houden wij wel van dus dat ging het worden. Dit alles onder het genot van een gepoft aardappeltje.
Het slachtoffer. Beste unit voor 2 personen


Spitskool in boter, knoflook en PeZo. Inpakken en een half uurtje smoren op 200 graden:

Ondertussen de ansjovis met olijfolie en knoflook in een pannetje verwarmen totdat alles uit elkaar viel. En dat duurde niet lang maar daar heb ik verder geen foto van. De citrus vinaigrette:

Verder met de hoofdrolspeler, inmiddels gevuld met sinaasappel, limoen, citroen, tijm en rozemarijn. Opbinden en het vuur op:

Alles op 200 graden, indirect. De Q had ondertussen al op staan warmen. De spitskool na een half uurtje uitgepakt en afgegrild. De zeebaars toch wel ruim 10 minuten per kant moeten grillen voordat de huid een beetje losliet van het rooster. Bij een kerntemperatuur van 66 heb ik heb eraf gehaald.

En zie daar, het resultaat:


Sprakeloos! Allemaal dingen voor het eerst gemaakt/gegeten en stuk voor stuk erg lekker. De vinaigrette, de bagna cauda, geen idee wat te verwachten maar zeker een toevoeging aan de gerechten en hun smaak. Absolute aanrader! We waren het er zelfs unaniem over eens (met z’n tweeën weliswaar, voor wat het waard is

Bedankt voor het kijken (het was alweer een tijdje geleden dat ik wat leuks gepost heb) en hopelijk weer wat inspiratie af kunnen geven. Smakelijk!