- Berichten
- 5.232
Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand is asperges.
Nu zag ik het al gebeuren dat iedereen hier witte en groene asperges gaat grillen met een botersausje en een gekookt eitje dus dat moest beter vond ik.
Na flink wat zoeken, nadenken en proberen ben ik met het volgende gekomen.
Gegrilde asperges, telor ketjap en beenham.
Ik ben begonnen met het aanmaken van de Kamado Joe en voor de verandering eens de mini.
Mijn gasfles is leeg en ik wou graag de wok gebruiken, omdat de brander dus niet ging voor de mini kamado gekozen.
Over perfect fit gesproken.
Hierna een rub gemaakt voor de beenham, vrij standaard, maar met 5-spices erin als oosters tintje.
Deze mocht met een flinke chunk kersenhout op de kamado joe welke ik volledig indirect had op een 150 graden.
Hierna alvast alles voorbereid voor de telor ketjap en de asperges.
Een rode ui en 2 teentjes knoflook gesnipperd. Rode peper in de buurt.
Ook alvast de asperges gemasseerd met wat olijfolie en peper/zout.
Hier vlakbij zit een grote kweker dus ik had via de boer fantastische kwaliteit asperges.
Na een 15 minuten mocht op de big Joe de asperges erbij.
Dit mocht zo een 25 minuten verder gaan.
Hierna de asperges een keer gedraaid.
Ondertussen een zelf bedachte lak in elkaar geknutseld.
Ik wilde niet heftig op de ketjap gaan omdat dat ook al bij de eieren zat.
Uiteindelijk 1 deel ketjap, 1 deel chilisaus, en een half deel citroensap gecombineerd. Dit was een heerlijke lak voor over de beenham.
Tussendoor ook een beetje voor mezelf gezorgd.
Ondertussen de beenham een keer gelakt.
Hierna ben ik op mijn inductieplaatje wat eieren gaan koken.
Toen deze 7 minuten verder warenheb ik ze carlijn laten zien heb ik ze laten schrikken en gepeld.
Ondertussen de beenham nog een keer gelakt en de asperges gedraaid.
Mezelf nog even verzorgd.
Wat een plaatje is het toch.
Nu was het tijd voor de telor ketjap.
Wok opgewarmd en ui en knoflook zacht gebakken.
Hierna de peper, sambal en steranijs erbij.
Toen dit een beetje gehusseld was mocht de ketjap, sojasaus en ketchup erbij.
Hierna mochten de gepelde eieren erdoorheen geroerd worden.
Omdat de beenham nog niet klaar was heb ik de wok even van het vuur gehaald en hiermee gewacht.
Uiteindelijk waren ook de beenham en asperges klaar en mocht de beenham gaan rusten.
Toen op het inductieplaatje wat mie gekookt.
Na 12 min afgegoten en aan de kant gezet.
Dit was het startsein om de eieren af te maken.
De wok terug op het vuur en met een klein beetje warm water wat aangelengd, het was inmiddels behoorlijk ingekookt.
Hierna de eieren erbij.
Dit in een schaaltje gedaan en klaar.
De asperges op een bord gelegd en klaar.
De beenham uitgepakt en in plakjes gesneden, Klaar.
Nu nog even een mooi bordje opmaken en we konden aan tafel.
Nu ik dit aan het vertellen ben zit ik aan mijn toetje.
Bedankt voor het lezen en nog een fijne avond.
Nu zag ik het al gebeuren dat iedereen hier witte en groene asperges gaat grillen met een botersausje en een gekookt eitje dus dat moest beter vond ik.
Na flink wat zoeken, nadenken en proberen ben ik met het volgende gekomen.
Gegrilde asperges, telor ketjap en beenham.
Ik ben begonnen met het aanmaken van de Kamado Joe en voor de verandering eens de mini.
Mijn gasfles is leeg en ik wou graag de wok gebruiken, omdat de brander dus niet ging voor de mini kamado gekozen.
Over perfect fit gesproken.

Hierna een rub gemaakt voor de beenham, vrij standaard, maar met 5-spices erin als oosters tintje.
Deze mocht met een flinke chunk kersenhout op de kamado joe welke ik volledig indirect had op een 150 graden.
Hierna alvast alles voorbereid voor de telor ketjap en de asperges.
Een rode ui en 2 teentjes knoflook gesnipperd. Rode peper in de buurt.
Ook alvast de asperges gemasseerd met wat olijfolie en peper/zout.
Hier vlakbij zit een grote kweker dus ik had via de boer fantastische kwaliteit asperges.
Na een 15 minuten mocht op de big Joe de asperges erbij.
Dit mocht zo een 25 minuten verder gaan.
Hierna de asperges een keer gedraaid.
Ondertussen een zelf bedachte lak in elkaar geknutseld.
Ik wilde niet heftig op de ketjap gaan omdat dat ook al bij de eieren zat.
Uiteindelijk 1 deel ketjap, 1 deel chilisaus, en een half deel citroensap gecombineerd. Dit was een heerlijke lak voor over de beenham.
Tussendoor ook een beetje voor mezelf gezorgd.
Ondertussen de beenham een keer gelakt.
Hierna ben ik op mijn inductieplaatje wat eieren gaan koken.
Toen deze 7 minuten verder waren
Ondertussen de beenham nog een keer gelakt en de asperges gedraaid.
Mezelf nog even verzorgd.
Wat een plaatje is het toch.
Nu was het tijd voor de telor ketjap.
Wok opgewarmd en ui en knoflook zacht gebakken.
Hierna de peper, sambal en steranijs erbij.
Toen dit een beetje gehusseld was mocht de ketjap, sojasaus en ketchup erbij.
Hierna mochten de gepelde eieren erdoorheen geroerd worden.
Omdat de beenham nog niet klaar was heb ik de wok even van het vuur gehaald en hiermee gewacht.
Uiteindelijk waren ook de beenham en asperges klaar en mocht de beenham gaan rusten.
Toen op het inductieplaatje wat mie gekookt.
Na 12 min afgegoten en aan de kant gezet.
Dit was het startsein om de eieren af te maken.
De wok terug op het vuur en met een klein beetje warm water wat aangelengd, het was inmiddels behoorlijk ingekookt.
Hierna de eieren erbij.
Dit in een schaaltje gedaan en klaar.
De asperges op een bord gelegd en klaar.
De beenham uitgepakt en in plakjes gesneden, Klaar.
Nu nog even een mooi bordje opmaken en we konden aan tafel.
Nu ik dit aan het vertellen ben zit ik aan mijn toetje.
Bedankt voor het lezen en nog een fijne avond.