BasBQ
Beef en Steak

Gegrilde asperges, telor ketjap en beenham

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.670
Het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand is asperges.
Nu zag ik het al gebeuren dat iedereen hier witte en groene asperges gaat grillen met een botersausje en een gekookt eitje dus dat moest beter vond ik.

Na flink wat zoeken, nadenken en proberen ben ik met het volgende gekomen.

Gegrilde asperges, telor ketjap en beenham.

Ik ben begonnen met het aanmaken van de Kamado Joe en voor de verandering eens de mini.
Mijn gasfles is leeg en ik wou graag de wok gebruiken, omdat de brander dus niet ging voor de mini kamado gekozen.
Over perfect fit gesproken. 😉

604E3E66-2C1C-40A4-BACB-A31A5605F32C.jpeg

B895B39A-7A5D-4B27-ACD8-661DC9C81B75.jpeg


Hierna een rub gemaakt voor de beenham, vrij standaard, maar met 5-spices erin als oosters tintje.

123C3E38-F8D6-40CC-A234-AB3147A6E1EE.jpeg


Deze mocht met een flinke chunk kersenhout op de kamado joe welke ik volledig indirect had op een 150 graden.

7D865ECC-C701-4CBA-802F-FEE45AE02803.jpeg


Hierna alvast alles voorbereid voor de telor ketjap en de asperges.

E66887AC-BCB6-4AB0-B79C-B5FFE1A24536.jpeg


Een rode ui en 2 teentjes knoflook gesnipperd. Rode peper in de buurt.

Ook alvast de asperges gemasseerd met wat olijfolie en peper/zout.

B622615A-30A7-4933-9008-D22A7F5D2CBC.jpeg


Hier vlakbij zit een grote kweker dus ik had via de boer fantastische kwaliteit asperges.

Na een 15 minuten mocht op de big Joe de asperges erbij.

78A6431A-059B-479E-AC98-8496E7657C55.jpeg


Dit mocht zo een 25 minuten verder gaan.
Hierna de asperges een keer gedraaid.

Ondertussen een zelf bedachte lak in elkaar geknutseld.
Ik wilde niet heftig op de ketjap gaan omdat dat ook al bij de eieren zat.
Uiteindelijk 1 deel ketjap, 1 deel chilisaus, en een half deel citroensap gecombineerd. Dit was een heerlijke lak voor over de beenham.

45634236-6246-471B-9D6D-3D56B685D76B.jpeg


Tussendoor ook een beetje voor mezelf gezorgd.

6067AF73-5087-4CA9-9F32-A7C431C855CF.jpeg


Ondertussen de beenham een keer gelakt.

B3865C04-0CAD-4F55-B906-E24799B803F4.jpeg


Hierna ben ik op mijn inductieplaatje wat eieren gaan koken.

Toen deze 7 minuten verder waren heb ik ze carlijn laten zien heb ik ze laten schrikken en gepeld.

DD387B5E-6017-4084-A06E-78CC42F1A7A7.jpeg


Ondertussen de beenham nog een keer gelakt en de asperges gedraaid.

A4195E5F-8EDD-42EB-9982-DF3A1A686E98.jpeg


Mezelf nog even verzorgd.

35070791-2279-4C43-A65B-A2FDE5D45DF7.jpeg


Wat een plaatje is het toch.

57B83EA7-5994-4683-BF60-65D36234EA5A.jpeg



Nu was het tijd voor de telor ketjap.

Wok opgewarmd en ui en knoflook zacht gebakken.

F777B63F-71A6-41DA-BB13-CAE222C774C2.jpeg


Hierna de peper, sambal en steranijs erbij.

A04A1186-2EA2-402E-994B-323AED6477C3.jpeg


Toen dit een beetje gehusseld was mocht de ketjap, sojasaus en ketchup erbij.

0BC5A260-79C7-4E58-99AC-BC903D350386.jpeg


Hierna mochten de gepelde eieren erdoorheen geroerd worden.
Omdat de beenham nog niet klaar was heb ik de wok even van het vuur gehaald en hiermee gewacht.

Uiteindelijk waren ook de beenham en asperges klaar en mocht de beenham gaan rusten.

A8EDA485-D227-42AF-A1D9-2016CB6683D0.jpeg


Toen op het inductieplaatje wat mie gekookt.

7E8D7EE0-F5EA-41BE-8697-4F71BB73E23A.jpeg


Na 12 min afgegoten en aan de kant gezet.

Dit was het startsein om de eieren af te maken.

De wok terug op het vuur en met een klein beetje warm water wat aangelengd, het was inmiddels behoorlijk ingekookt.
Hierna de eieren erbij.

B5A8CC30-FB1F-4CF6-8D0F-BB901FFA79A6.jpeg


Dit in een schaaltje gedaan en klaar.

41450025-3E79-4A28-850A-3D8F941FBC7D.jpeg


De asperges op een bord gelegd en klaar.

17B49BAC-347F-4559-AEC9-F34B3538DF83.jpeg


De beenham uitgepakt en in plakjes gesneden, Klaar.

0C57728E-2358-467F-BA43-31313801D135.jpeg


Nu nog even een mooi bordje opmaken en we konden aan tafel.

CEA8A27C-0695-4AA8-9C2B-43E7878985B8.jpeg


CBBE67E4-B023-4542-A1BF-B0A0A49FD1D0.jpeg


Nu ik dit aan het vertellen ben zit ik aan mijn toetje.

72518FD1-5638-4136-B97B-402550DA1553.jpeg


Bedankt voor het lezen en nog een fijne avond.
 
Zo @Zzzjon , dat is een lekker bordje.
Telor ketjap, 🤪
Zij de asperges niet te "houterig" geworden?
 
Zo @Zzzjon , dat is een lekker bordje.
Telor ketjap, 🤪
Zij de asperges niet te "houterig" geworden?

Nee waren heerlijk zacht.
Ze hebben er uiteindelijk een uurtje indirect opgekregen op 150 graden.

Dat is ook een beetje de truc, rustig aan….
 
Prachtige bijdrage. Ga me toch ook maar eens in de asperges verdiepen.
 
Mooi gemaakt Zzzjon 🤩 dat zal gesmaakt hebben, ik ben geen fan van witte asperges maar zou het graag geproefd hebben.
 
Toch knap hoe je van zoiets smerigs als een asperge toch iets toonbaars hebt weten te maken hahaha.
 
Mooie reportage kerel.
Ook hier geen fan van asperges, maar naar dit gerecht ben ik wel nieuwsgierig
Toppertje
 
Mooi bordje zo hoor wij zijn gek van asperges zo ook eens maken 😋😋
Je hebt zeker een mooi plekje daar 👍🏻
 
Zo erg lekker en hammetje ziet er echt geweldig uit. Mooi traditioneel gerecht met een oosterse twist.
 
Dat is een heerlijk bordje geworden. Wij zijn hier thuis gewoonlijk niet zo van het oosterse eten, maar dit had ik zeker ook gelusten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan