Ceriel zei:
Ik vind het raar dat zoveel mensen zich excuseren omdat ze een gasser hebben...
Ik vind het belangrijker dat we allemaal dezelfde hobby hebben; lekker buiten bezig zijn met eten en mooie recepten uitproberen!
+1 Ceriel
Ikzelf gebruik al jaren een gasbarbecue, en liep met rookhout tegen hetzelfde probleem aan, had zelfs een smokerbox die rechtstreeks in verbinding stonden met mijn flavorizer bars (waar de branders dan ook weer direct onder zitten), en moest hem bijna 20 minuten op vol vermogen stoken om de rook voor elkaar te krijgen, niet echt handig als je low&Slow wil bereiden.
Ik maak tegenwoordig gebruik van een A-maze-n tube smoker, deze buis vul je met rookpellets en steek je buiten de barbecue aan met een turbo aansteker/gasbrander/cr?me brulee brander totdat de bovenste laag witgrijs begint te worden, daarna laat je hem nog even branden, totdat de vlam dooft, en dan kan je hem aan de onderkant beetpakken, en voorzichtig in je gasbarbecue leggen, de rookpellets zullen als een sigaar opsmeulen, en je vleesgerechten direct van rook voorzien.
Hier een filmpje van de tube smoker: https://m.youtube.com/watch?v=-XWSBEBzoEs
Ze hebben ze in verschillende maten.
Heb ze zelfs al op sites zoals geek en wish gezien vanaf 5 euro, voor die prijs zou je het allicht een keer kunnen proberen

https://geek.wish.com/m/c/58c118d317d3635458dae13c
Wellicht dat dit voor jou ook de oplossing is.
In ieder geval succes