H
Hilfire
Gast
Vorige week heb ik hier net over de grens een half varken gekocht en geslacht (voor 2 euro per kilo kon ik hem niet laten liggen).
Ik heb er verschillende spareribs uit geneden en van de hieltjes en afsnijdsels een GROTE ketel (+/- 30 liter) erwtensoep gemaakt zo'n beetje de hele familie blij mee gemaakt.
De spareribs liggen te wachten in de diepvries totdat ik ze besluit op te bikken.
Ik heb verschillende mooie stukken vlees eruit gesneden waaronder een mooi stukje spek en ham om koud te roken en te drogen.
Vorige week in de pekel gedaan en vandaag eruit gehaald afgespoeld en droog gedept, daarna weg gehangen om een paar dagen te drogen.
Ik vraag van de week even aan mijn oom of die het vlees wil roken die heeft er namelijk ervaring mee (ik nog niet en wil het niet direct verprutsen)
Dan een paar weekies laten drogen en dan.....LEKKER!!!! (hoop ik).
Hier wat foto's hoe ze in de pekel lagen en opgehangen.
Als ze gerookt zijn volgen er meer foto's en van het eind resultaat natuurlijk.
Ik heb er verschillende spareribs uit geneden en van de hieltjes en afsnijdsels een GROTE ketel (+/- 30 liter) erwtensoep gemaakt zo'n beetje de hele familie blij mee gemaakt.
De spareribs liggen te wachten in de diepvries totdat ik ze besluit op te bikken.
Ik heb verschillende mooie stukken vlees eruit gesneden waaronder een mooi stukje spek en ham om koud te roken en te drogen.
Vorige week in de pekel gedaan en vandaag eruit gehaald afgespoeld en droog gedept, daarna weg gehangen om een paar dagen te drogen.
Ik vraag van de week even aan mijn oom of die het vlees wil roken die heeft er namelijk ervaring mee (ik nog niet en wil het niet direct verprutsen)
Dan een paar weekies laten drogen en dan.....LEKKER!!!! (hoop ik).
Hier wat foto's hoe ze in de pekel lagen en opgehangen.
Als ze gerookt zijn volgen er meer foto's en van het eind resultaat natuurlijk.