stijntje113
Kooltjesharker
- Berichten
- 143
Een dikke maand geleden heb ik een half varken gekocht en de achterpoot in het zout gelegd.
Vandaag heb ik de poot uit het zout gehaald maar daarbij viel me op dat een gedeelte van het vlees wel oranje lijkt. Iemand een idee hoe dit komt en of het kwaad kan?
Dit is de bovenkant van de ham, de onderkant lijkt wel de typische "ham kleur" te hebben. Hij lag met de oranje kant naar beneden in het zout. Misschien dat hij daar vochtiger is gebleven?
Ook lijkt er op sommige delen een hele lichte groene gloed te zitten.
De poot heeft 38 dagen in een bak met zout gelegen. Hij begon met 12,7 kilo en weegt nu 10,3.
Ook zag ik verschil in kleur aan de huid kant. Ik denk dat door het verschil in druk (door de gewichten) komt, en dat heb ik nu op meerdere foto's gezien dus dat zal wel normaal zijn.




Vandaag heb ik de poot uit het zout gehaald maar daarbij viel me op dat een gedeelte van het vlees wel oranje lijkt. Iemand een idee hoe dit komt en of het kwaad kan?
Dit is de bovenkant van de ham, de onderkant lijkt wel de typische "ham kleur" te hebben. Hij lag met de oranje kant naar beneden in het zout. Misschien dat hij daar vochtiger is gebleven?
Ook lijkt er op sommige delen een hele lichte groene gloed te zitten.
De poot heeft 38 dagen in een bak met zout gelegen. Hij begon met 12,7 kilo en weegt nu 10,3.
Ook zag ik verschil in kleur aan de huid kant. Ik denk dat door het verschil in druk (door de gewichten) komt, en dat heb ik nu op meerdere foto's gezien dus dat zal wel normaal zijn.



