- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's,
Laatst kwamen mijn ouders weer eens eten en dan vinden we het altijd leuk om iets te maken wat ze nog niet, of zelden, gegeten hebben.
Hertenrack hadden ze nog nooit gegeten, dus dat werd het. Dat samen met de coleslaw van @el fu , aka Dominique.
Om eens geen friet te doen, en zoveel mogelijk van de bbq te toveren deze we er gepofte aardappel bij.
Als voorgerecht maakten we wat hapjes, waarbij een pannetje met hete kruidenolie met daarin garnalen. Dat hadden we eens in een restaurant gekregen en moesten we nog eens maken, dus dit was het moment. Dat kon mooi mee op de bbq
De garnalen uit de olie:
knoflook en een cayenne pepertje een avond ervoor bij elkaar in een bakje, de volgende ochtend de garnalen erbij en eind vd middag op de bbq.
Lekker met een prikkertje de garnalen eruit prikken en met zelfgemaakt naanbrood lekker in de warme olie soppen.
man man man, wat is dat is dat lekker zeg
Topgerecht.
De pic's
Ook hadden we al een avond ervoor de befaamde coleslaw gemaakt. Dan is tie gewoon het lekkerst
Vervolgens gingen we verder met het hoofdgerecht
Hertenrack en gepofte aardappel
De rack bij ca 150gr indirect gegaard tot een kern van 55gr. Daarbij de gepofte aardappel.
De rack verder niets mee gedaan, behalve op het bordje desgewenst voorzien van zout, peper en/of een scheutje kruidenolie van de garnalen.
De aardappelen eerst even 5-6 minuten volle bak in de m*gnetr*n, beetje olie en zout erover en op het rooster, samen met de rack. Eerst even de folie open gelaten om een beetje rooksmaak te vangen, daarna met een scheutje kruidenolie erbij nog even dicht in de alu folie laten verder garen.
De pic's
Wat is het toch prachtig vlees
Op het rooster, en kort erna de aardappelen erbij
Aardappeltjes zijn klaar en mochten eraf
Even netjes in een schaaltje
De hertenrack mocht er ook af. Zag er prima uit
Alles op tafel (foto's maken wordt wat moeilijker want iedereen wil aanvallen)
Op het bordje
Paps en mams (en wij ook) hebben weer heerlijk gegeten.
Dank voor het kijken
Rick
Laatst kwamen mijn ouders weer eens eten en dan vinden we het altijd leuk om iets te maken wat ze nog niet, of zelden, gegeten hebben.
Hertenrack hadden ze nog nooit gegeten, dus dat werd het. Dat samen met de coleslaw van @el fu , aka Dominique.
Om eens geen friet te doen, en zoveel mogelijk van de bbq te toveren deze we er gepofte aardappel bij.
Als voorgerecht maakten we wat hapjes, waarbij een pannetje met hete kruidenolie met daarin garnalen. Dat hadden we eens in een restaurant gekregen en moesten we nog eens maken, dus dit was het moment. Dat kon mooi mee op de bbq
De garnalen uit de olie:
knoflook en een cayenne pepertje een avond ervoor bij elkaar in een bakje, de volgende ochtend de garnalen erbij en eind vd middag op de bbq.
Lekker met een prikkertje de garnalen eruit prikken en met zelfgemaakt naanbrood lekker in de warme olie soppen.
man man man, wat is dat is dat lekker zeg
Topgerecht.
De pic's
Ook hadden we al een avond ervoor de befaamde coleslaw gemaakt. Dan is tie gewoon het lekkerst
Vervolgens gingen we verder met het hoofdgerecht
Hertenrack en gepofte aardappel
De rack bij ca 150gr indirect gegaard tot een kern van 55gr. Daarbij de gepofte aardappel.
De rack verder niets mee gedaan, behalve op het bordje desgewenst voorzien van zout, peper en/of een scheutje kruidenolie van de garnalen.
De aardappelen eerst even 5-6 minuten volle bak in de m*gnetr*n, beetje olie en zout erover en op het rooster, samen met de rack. Eerst even de folie open gelaten om een beetje rooksmaak te vangen, daarna met een scheutje kruidenolie erbij nog even dicht in de alu folie laten verder garen.
De pic's
Wat is het toch prachtig vlees
Op het rooster, en kort erna de aardappelen erbij
Aardappeltjes zijn klaar en mochten eraf
Even netjes in een schaaltje
De hertenrack mocht er ook af. Zag er prima uit
Alles op tafel (foto's maken wordt wat moeilijker want iedereen wil aanvallen)
Op het bordje
Paps en mams (en wij ook) hebben weer heerlijk gegeten.
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: