- Berichten
- 29
Hoi,
Er kwam laatst een mooie garnalen aanbieding voorbij en daar heb ik maar van geprofiteerd. Super simpel recept maar daar hou ik van.
- 300 ml olijf olie
- 14-16 medium garnalen
- 6 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 3 hele Cayenne pepers, door midden gesneden inclusief zaadjes (mag eventueel meer als je van scherp houdt)
Bereid BBQ voor op direct koken, ik had mijn halve steen er uit moeten halen. Maakt niet veel uit maar toch.
hoog vuur, bak de knoflook aan totdat het een beetje goudbruin wordt.
Daarna mogen de garnalen er bij. Zonder enige marinade.
Dit geeft een heerlijke geur af. Kreeg gelijk een appje van de buren of ze mee mochten eten. ;-)
Ik ging voor 60 graden kern temperatuur. Kan iets hoger bij de grotere.. maar ga niet voorbij de 70 zou ik zeggen.
Na ongeveer 5-8 minuten is het wel klaar.
De olie kan je over de pasta heen gieten. Heerlijk. Of met wat brood.. maar dat is wel vrij heftig.
Waarschuwing: Je stinkt wel erna.. ;-)
Groet,
Chris
Er kwam laatst een mooie garnalen aanbieding voorbij en daar heb ik maar van geprofiteerd. Super simpel recept maar daar hou ik van.

- 300 ml olijf olie
- 14-16 medium garnalen
- 6 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 3 hele Cayenne pepers, door midden gesneden inclusief zaadjes (mag eventueel meer als je van scherp houdt)
Bereid BBQ voor op direct koken, ik had mijn halve steen er uit moeten halen. Maakt niet veel uit maar toch.
hoog vuur, bak de knoflook aan totdat het een beetje goudbruin wordt.
Daarna mogen de garnalen er bij. Zonder enige marinade.
Dit geeft een heerlijke geur af. Kreeg gelijk een appje van de buren of ze mee mochten eten. ;-)
Ik ging voor 60 graden kern temperatuur. Kan iets hoger bij de grotere.. maar ga niet voorbij de 70 zou ik zeggen.

De olie kan je over de pasta heen gieten. Heerlijk. Of met wat brood.. maar dat is wel vrij heftig.
Waarschuwing: Je stinkt wel erna.. ;-)
Groet,
Chris