N.a.v. de frikandellen van Johan wilden wij dit ook proberen, kids zijn er gek op (en wij zelf ook natuurlijk!).
Als basis hier naar gekeken (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4201.0
) maar zelf nog eea angepast nav onderzoek op internet, compressie en niet te lang koken blijken cruciaal voor het slagen van de frikandel! Vuur en rook verkoopt frikandelkruiden dus ide ook maar geprobeerd, moest echter wel het zout van bovengenoemd recept bij na de eerste frikandel hadden we besloten, die was te smakeloos, je proefde lichtes frikandelsmaak maar hij was te flauw. We hebben er eerst 2 geprobeerd alvorens de productieband te starten, beste een klus mar leuk om te doen en met een geslaagd resultaat. Zie foto?s.
Oja, wij zijn steeds korter gaan koken, max 4 minuten omdat bleek hoe langer je ze voorgaart, des te makkelijker ze breken? vriezen ze toch in voor de komende dagen en dan vallen ze zeker niet meer uit elkaar (hopen we haha).
De eerste frikandel die uit de frituur kwam smaakte beter dan die van de BBQ, we wilden graag deze methode vergelijken. Normaliter wint de BBQ maar bij frikandellen gaart het sneller of beter in de frituur is onze eerste indruk maar misschien nog wat meer experimenteren of tips van anderen kunnen ons wellicht verder helpen op weg naar de perfecte frikandel!
Ballen happen is inmiddels geaccepteerd, wij willen dat ook voor de frikandel toegangelijk maken haha. We hebben iig enorm genoten en gelachen tijdens de bereiding!
Dank voor het kijken.
Recept:
? 900 gram kipfilet (incourant)
? 600 gram varkenslappen (incourant)
? 20 gram zout
? 2 theelepeltjes peper
? 1,5 theelepeltje piment
? 2 theelepeltjes nootmuskaat
? 4 theelepeltjes uienpoeder
? 250 gram paneermeel
? 200 ml slagroom
De kruiden zijn vervangen door de frikandelkruiden van vuur en rook, naar mijn idee mag er iets minder paneermeel in...




Als basis hier naar gekeken (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4201.0
) maar zelf nog eea angepast nav onderzoek op internet, compressie en niet te lang koken blijken cruciaal voor het slagen van de frikandel! Vuur en rook verkoopt frikandelkruiden dus ide ook maar geprobeerd, moest echter wel het zout van bovengenoemd recept bij na de eerste frikandel hadden we besloten, die was te smakeloos, je proefde lichtes frikandelsmaak maar hij was te flauw. We hebben er eerst 2 geprobeerd alvorens de productieband te starten, beste een klus mar leuk om te doen en met een geslaagd resultaat. Zie foto?s.
Oja, wij zijn steeds korter gaan koken, max 4 minuten omdat bleek hoe langer je ze voorgaart, des te makkelijker ze breken? vriezen ze toch in voor de komende dagen en dan vallen ze zeker niet meer uit elkaar (hopen we haha).
De eerste frikandel die uit de frituur kwam smaakte beter dan die van de BBQ, we wilden graag deze methode vergelijken. Normaliter wint de BBQ maar bij frikandellen gaart het sneller of beter in de frituur is onze eerste indruk maar misschien nog wat meer experimenteren of tips van anderen kunnen ons wellicht verder helpen op weg naar de perfecte frikandel!
Ballen happen is inmiddels geaccepteerd, wij willen dat ook voor de frikandel toegangelijk maken haha. We hebben iig enorm genoten en gelachen tijdens de bereiding!
Dank voor het kijken.
Recept:
? 900 gram kipfilet (incourant)
? 600 gram varkenslappen (incourant)
? 20 gram zout
? 2 theelepeltjes peper
? 1,5 theelepeltje piment
? 2 theelepeltjes nootmuskaat
? 4 theelepeltjes uienpoeder
? 250 gram paneermeel
? 200 ml slagroom
De kruiden zijn vervangen door de frikandelkruiden van vuur en rook, naar mijn idee mag er iets minder paneermeel in...



