- Berichten
- 4.941
Naast de biefstukjes lag ook nog ruim 1,5kg ree?npoulet in de vriezer. Deze ook maar uit gehaald. Dit zijn allemaal afsnijsels van het slachten van de ree?n. Vonden we zonde om weg te gooien. Dus omdat het nog steeds vakantie was maar eens een hachee van maken. En dat lekker bij de friet opeten.
Daar gaan we.
Vlees uit de vacu?m halen en even droog deppen. In de SPG zetten en aan stokjes rijgen. Zodat eea lekker indirect op de BBQ wat beuken rook op kan pikken.
Na ongeveer een uurtje roken op 100gr waren de blokjes tussen de 55 en 60gr kern. En konden er af. De grotere stukken even gehalveerd. Zodat alles ongeveer even groot is. En dat kan dan zo de DO in.
Er mag natuurlijk nog wel wat bij. Twee uitjes grof gesneden. Twee teentjes knoflook. En de Boswachter melange even gekneusd. Zodat de smaken beter los komen. Beetje Croma vloeibaar boter mocht er ook bij. Want het vlees is extreem mager.
En natuurlijk moet er ook wat nat bij
OMG dat ruikt me een potje lekker hier in de tuin. Even de alcohol uitkoken en dan kan de deksel er op. ConvEGGtor er weer onder. En lekker lang door laten pruttelen. Tot het vocht bijna ingekookt is. Zeker 6u laten staan.
Het vlees is nu boter mals. En kan van het vuur. Even met de stamper aan drukken en alles valt als draadjesvlees uiteen.
Alles even een nachtje laten afkoelen en de smaken lekker laten samen komen. Vervolgens de volgende dag lekker langzaam opwarmen en de frietjes gaan bakken. Beetje salade er bij en smullen maar.
Man dit is gewoon ouderwets genieten. Lekker dagje prullen met de Q en wat gietijzer. En dan heerlijk genieten van al dat lekkers.
Bedankt voor het kijken
Bram.
Daar gaan we.
Vlees uit de vacu?m halen en even droog deppen. In de SPG zetten en aan stokjes rijgen. Zodat eea lekker indirect op de BBQ wat beuken rook op kan pikken.





Na ongeveer een uurtje roken op 100gr waren de blokjes tussen de 55 en 60gr kern. En konden er af. De grotere stukken even gehalveerd. Zodat alles ongeveer even groot is. En dat kan dan zo de DO in.



Er mag natuurlijk nog wel wat bij. Twee uitjes grof gesneden. Twee teentjes knoflook. En de Boswachter melange even gekneusd. Zodat de smaken beter los komen. Beetje Croma vloeibaar boter mocht er ook bij. Want het vlees is extreem mager.


En natuurlijk moet er ook wat nat bij



OMG dat ruikt me een potje lekker hier in de tuin. Even de alcohol uitkoken en dan kan de deksel er op. ConvEGGtor er weer onder. En lekker lang door laten pruttelen. Tot het vocht bijna ingekookt is. Zeker 6u laten staan.


Het vlees is nu boter mals. En kan van het vuur. Even met de stamper aan drukken en alles valt als draadjesvlees uiteen.


Alles even een nachtje laten afkoelen en de smaken lekker laten samen komen. Vervolgens de volgende dag lekker langzaam opwarmen en de frietjes gaan bakken. Beetje salade er bij en smullen maar.

Man dit is gewoon ouderwets genieten. Lekker dagje prullen met de Q en wat gietijzer. En dan heerlijk genieten van al dat lekkers.
Bedankt voor het kijken
Bram.