BasBQ
Beef en Steak

Friet uit de BGE

 
 

Mosseltje

Stoker
Berichten
481
Het is niet een culinair hoogstandje maar wel lekker.

Afgelopen weekend spareribs gemaakt.
Teveel voor ??n dag maar te weinig voor twee dagen.
Dus voor dag 2 de maaltijd aangevuld met friet van het ei.

Grote aluminium schaal met bakpapier
Klein laagje zonnebloem olie
zak diepvries oven friet.
20 minuten indirect laten bakken op +/- 220 graden
Halverwege de friet een keertje draaien.

Omdat ik oud houtskool gebruikte met nog wat restjes appelhout had de friet een hele lichte rooksmaak die er voor zorgde dat ik dit toch nog eens vaker ga maken.
Verrassend lekker.

foto_zps7c0dee2b.jpg

I
 
Grappig idee, je moet er maar opkomen.
 
Camiel zei:
waarom niet.... meestal vind ik ovenfriet wat droog, hoe was dat hier uit de Q Mosseltje?

Ovenfriet is inderdaad droge meuk.
Maar ik had een klein laagje zonnebloem olie onderin gedaan.
Dik genoeg zodat de frietjes konden sudderen.

De onderkant word dan gefrituurd en de bovenkant wordt gerookt.  :)
Halverwege een keertje omdraaien voor egaal kleurtje.
Het resultaat was een krokant, mooi gekleurd frietje die waarschijnlijk vetter was dan wanneer ik geen olie erbij had gedaan.

Het hele lichte rokerige smaakje gaf een hele nieuwe dimensie aan de friet.
Voorlopig ga ik niet meer naar de patatzaak.
 
Mosseltje zei:
Camiel zei:
waarom niet.... meestal vind ik ovenfriet wat droog, hoe was dat hier uit de Q Mosseltje?

Ovenfriet is inderdaad droge meuk.
Maar ik had een klein laagje zonnebloem olie onderin gedaan.
Dik genoeg zodat de frietjes konden sudderen.

De onderkant word dan gefrituurd en de bovenkant wordt gerookt.  :)
Halverwege een keertje omdraaien voor egaal kleurtje.
Het resultaat was een krokant, mooi gekleurd frietje die waarschijnlijk vetter was dan wanneer ik geen olie erbij had gedaan.

Het hele lichte rokerige smaakje gaf een hele nieuwe dimensie aan de friet.
Voorlopig ga ik niet meer naar de patatzaak.

hop op de todo! dank je :)
 
Leuk idee. Ga ik ook eens proberen.
Aardappelpartjes met schil en rozemarijn doet het ook leuk met wat rook. Mesquite (half handje snippers) combineert erg goed met rozemarijn.
 
Ik heb een paar weken geleden Aviko ovenfriet Crunch gebruikt, deed het op een temp van 160 graden
en zeker 1 uur op de Q. (tussendoor gewoon even proeven)
resultaat, de gehele friet mooi egaal goudbruin met een heerlijke crunch en boterzacht van binnen, door de lage temp drogen ze niet zo uit als op hoge temperatuur.
Zo doe ik dat ook met aardappelkroketten, lage temp en langere tijd, dat korstje wordt echt wel krokant daar heb je geen hoge temp voor nodig, alleen tijd.

Zien er overigens zeer goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan