BasBQ
Beef en Steak

Franse (short?) Rib

 
 

Michiel84

Sprokkelaar
Berichten
27
In Frankrijk kom je altijd de meest geweldige stukken vlees tegen gewoon in de supermarkt. Zoals dit mooie stuk rib, voor maar €5,- en van het Charolais rund. Mooi rood en met een mooie vet dooradering:

401D35BC-2122-4939-ACF4-9A70961C6098.jpeg

Vervolgens m’n WSM aangestoken:
75455732-FE54-46DF-8178-D0B6F7B7E808.jpeg

Ik kreeg hem mooi strak op 110-115 graden. Alleen van de bovenkant van het vlees wat dikke stukken vet verwijderd en op de smoker. Af en toe gevoerd met Hickory en na twee uur ingepakt met aluminiumfolie. Toen de kerntemperatuurmeter erin en nog eens twee uur later gaf ie 94 graden aan en was hij toen ik erin prikte boterzacht en zag ie er zo uit:
F97B59BA-27AA-47BE-B5A8-683BABFFD163.jpeg

Heerlijk! Ik had alleen maar wat zout en zwarte peper gebruikt, maar na een half uur rusten bleek dat meer ook niet nodig was.

Het is ongelooflijk wat je hier in de supermarkt aan vlees tegenkomt waarvoor wij in Nederland naar de speciaalzaak of groothandel moeten. Zo heb ik voor morgen een mooi stuk longhaas liggen 👌. En dan heb ik het nog niet over het orgaanvlees of de verse visafdeling.
 
  • Leuk
Waarderingen: Hies
Het ziet er fantastisch uit, dit gaat een hele fijne vakantie worden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan