Na een tijdje geen pizza gemaakt te hebben werd het wel weer eens tijd. Toevallig ook het onderwerp voor de fotowedstrijd! Dus mooi moment om voor het eerst een keer mee te doen.
Pizza's maken op de kamado is voor mij nog steeds een ontzettende zoektocht. Ik hou echt van een soft and crunchy rand maar helaas is dat tot op heden niet gelukt, maar het recept wat ik nu had kwam daar wel het dichtste bij! Het was echt een mooi deeg geworden. Lekker soepel, luchtig en niet plakkerig, maar doordat het pizza maken een tijdje geleden was had ik wat moeite met de pizza van de schep te krijgen. Gevolg de toppings lagen op de ene helft van de pizza, maar je ziet tenminste wel dat hij handgemaakt is... De kant van de pizza waar geen toppings op lagen kwam redelijk omhoog. De andere kant was te zwaar om omhoog te komen gok ik.
Op de eerste pizza zat salami met gorgonzola en de andere was serranoham met mozarella en pesto. Beide erg lekkere combinaties!
Dus ja al met al half tevreden, maar misschien dat ik wel een ooni 12" ga aanschaffen. Ik heb het idee dat een echt goed luchtige pizza op de kamado te krijgen lastig is. Daarnaast duurt het opwarmen lang. En nieuw speelgoed altijd leuk.
Enfin hierbij de foto's!
Het deeg na het kneden:
Het deeg na de bulkreis van 6 uur:
Het deeg na de rijs van 10 uur in de koelkast:
En dan nu tijd voor de lekkere foto's
Pizza's maken op de kamado is voor mij nog steeds een ontzettende zoektocht. Ik hou echt van een soft and crunchy rand maar helaas is dat tot op heden niet gelukt, maar het recept wat ik nu had kwam daar wel het dichtste bij! Het was echt een mooi deeg geworden. Lekker soepel, luchtig en niet plakkerig, maar doordat het pizza maken een tijdje geleden was had ik wat moeite met de pizza van de schep te krijgen. Gevolg de toppings lagen op de ene helft van de pizza, maar je ziet tenminste wel dat hij handgemaakt is... De kant van de pizza waar geen toppings op lagen kwam redelijk omhoog. De andere kant was te zwaar om omhoog te komen gok ik.
Op de eerste pizza zat salami met gorgonzola en de andere was serranoham met mozarella en pesto. Beide erg lekkere combinaties!
Dus ja al met al half tevreden, maar misschien dat ik wel een ooni 12" ga aanschaffen. Ik heb het idee dat een echt goed luchtige pizza op de kamado te krijgen lastig is. Daarnaast duurt het opwarmen lang. En nieuw speelgoed altijd leuk.
Enfin hierbij de foto's!
Het deeg na het kneden:
Het deeg na de bulkreis van 6 uur:
Het deeg na de rijs van 10 uur in de koelkast:
En dan nu tijd voor de lekkere foto's