Houtskool
Sprokkelaar
- Berichten
- 26
Ook hier is het eindelijk zover! De start van een zelfbouw reverse flow offset smoker.
Ik heb diverse barbecues gehad maar nog geen waarvan ik zei: vet! Deze blijft en werkt goed.
Gezien de prijzen van reverse flow smokers heb ik besloten om er zelf een te bouwen.
Onderstaande bbq's heb ik reeds gehad of nog in bezit
- 3x Weber 57cm
- 1x T-Barrel smoker
- 1x KamadoLarge
- 1x Kamado Minimax
- 1x Offset 13" el cheapo
- 1x Cranenbroek offset 3mm
Over de reverse flow smoker;
- 180 liter tank
- 5mm staal
- vuurbox wordt 45x45x45 = 91cm3, 6mm staal iets groter dan de 1/3 rule (=60cm3)
- Schoorsteen wordt iets groter dan 4" (11,5 cm diameter, 1,2 meter hoog)
Als het goed uitkomt dan zou ik graag twee roosters willen (just because
) en als kerst op de taart eventueel nog een warming box op de vuurbox maar das extra.
Hebben jullie nog tip of tricks? Wat betreft afmetingen? Gat in de smoker - vuurbox? Die krijg ik namelijk nog niet helemaal goed berekend :-S
de inspiratie;
Ik hoor graag jullie reacties en bevindingen!
Ik heb diverse barbecues gehad maar nog geen waarvan ik zei: vet! Deze blijft en werkt goed.
Gezien de prijzen van reverse flow smokers heb ik besloten om er zelf een te bouwen.
Onderstaande bbq's heb ik reeds gehad of nog in bezit

- 3x Weber 57cm
- 1x T-Barrel smoker
- 1x KamadoLarge
- 1x Kamado Minimax
- 1x Offset 13" el cheapo
- 1x Cranenbroek offset 3mm
Over de reverse flow smoker;
- 180 liter tank
- 5mm staal
- vuurbox wordt 45x45x45 = 91cm3, 6mm staal iets groter dan de 1/3 rule (=60cm3)
- Schoorsteen wordt iets groter dan 4" (11,5 cm diameter, 1,2 meter hoog)
Als het goed uitkomt dan zou ik graag twee roosters willen (just because

Hebben jullie nog tip of tricks? Wat betreft afmetingen? Gat in de smoker - vuurbox? Die krijg ik namelijk nog niet helemaal goed berekend :-S







de inspiratie;

Ik hoor graag jullie reacties en bevindingen!