- Berichten
- 53
Hoi allemaal!
Ik heb gister een 2-tal mooie forellen mogen vangen in de plaatselijke vijver en wil deze zaterdag op mijn gemak gaan roken in de Mastertouch Premium.
Dit wordt mijn eerste keer vis roken op deze bbq.
De vissen zijn schoongemaakt en liggen in de vriezer te wachten tot het zover is. Ik wil ze vrijdagochtend uithalen voor het ontdooien
Nu lees ik veel verschillende verhalen over het pekelbadje, de manier van roken en de temperatuur.
Klopt het dat ik per liter water 50gr zout mag gebruiken (zo ja, nog advies over wel of niet jodiumhoudend zout, zeezout)?
gezien het in de weber ketel gaat wil ik het proberen met de snake en daar een aantal chunks rookhout op. Ik bedacht me dat dit een redelijke veilige manier is?
een graad of '90 zou voldoende moeten zijn voor het drogen en garen van de vissen maar klopt dit dan ook?
Graag hoor ik jullie mening en verbeterpunten
Groetjes Brem
Ik heb gister een 2-tal mooie forellen mogen vangen in de plaatselijke vijver en wil deze zaterdag op mijn gemak gaan roken in de Mastertouch Premium.
Dit wordt mijn eerste keer vis roken op deze bbq.
De vissen zijn schoongemaakt en liggen in de vriezer te wachten tot het zover is. Ik wil ze vrijdagochtend uithalen voor het ontdooien
Nu lees ik veel verschillende verhalen over het pekelbadje, de manier van roken en de temperatuur.
Klopt het dat ik per liter water 50gr zout mag gebruiken (zo ja, nog advies over wel of niet jodiumhoudend zout, zeezout)?
gezien het in de weber ketel gaat wil ik het proberen met de snake en daar een aantal chunks rookhout op. Ik bedacht me dat dit een redelijke veilige manier is?
een graad of '90 zou voldoende moeten zijn voor het drogen en garen van de vissen maar klopt dit dan ook?
Graag hoor ik jullie mening en verbeterpunten
Groetjes Brem