- Berichten
- 546
Dag hallo en een goedenavond vanaf deze kant!
Flat Ribs! Die heb ik nog maar eenmaal mogen maken. Tijd voor een tweede keer! Want, dat is me potverdikke toch een stukje smakelijk vlees zeg! Here we go, aldus ene Mario (dikke rhymezz alweer gestart zoals je leest
)!
B&F, bedankt maar weer
Altijd een kwaliteitsgarantie wat betreft het vlees, merci! Haal de โ&โ weg en je hebt BF 
Goed! De vlies eraf gehaald, wat bijgetrimt. Toen mocht er wat zout op enโฆ โPAPA IK DOEN?!โ Sla bijna pot zout van het aanrecht! Schrok me een ongeluk
Maargoed, Elin wilde *shock* wel meehelpen. Enfin, haar maar laten zouten en ik mocht weer genoegen nemen met het nemen van de fotoโs 
Na 10 minuutjes wachten totdat het zout het vocht wat onttrok, heb ik, uh Elin, de rub aangebracht
Fiery Dust is een rub die ik heb overgenomen van Joy Bouwmeester. Een koningin wat betreft de Mexicaanse keuken. Maar ook de rest doet ze meer dan behoorlijk
Zo ook deze rub!
Zo dan! Kon merken dat Elin het vaker doet, want de ribs lagen mooi in de rub. Tijd om de Q aan te zetten met een richttemperatuur van 110 graden.
Na een half uurtje was dit het geval, stuk beukenhout erbij gemikt en hop de ribs erop! De eerste 4 uur maar eens met rust laten en kijken hoe de bark zich dan zou vormen!
Na een uurtje was hij nog steeds mooi stabiel. Hij zat op de 100 graden. Ik dacht geef de margrietschijf nog ff een tikkie meer opening en dan hop! naar de shop. Want ja lieve mensen, weekboodschappen doen zichzelf niet
Tijdens de boodschappen zag ik dat mโn Meater app geen connectie had met de probe. Ik maakte me niet druk, aangezien hij al mooi stabiel was. Shoppuh!
Thuisgekomen verbond mijn app weer met mโn Meater en tot mijn schrik zag ik dat de omgevingstemperatuur naar 130 was geschoten
Ook het vlees was al 79 graden.. Oooops.. Naja hij zag er iig wel goed uit! 
Snel inpakken en zien wat het wordt. Meer kon ik ook niet doen. Toch? Andere tips altijd welkom
Een uurtje later (in totaal dus 4 uur onderweg) bereikte hij de 96 graden. Even voelen, mwah, redelijk meeverend. Ik durfde hem niet verder te garen, dus in handdoeken gewikkeld en in de koelbox! Op naar het verjaardagsfeestje van een vriendinnetje van dochterlief!
3 uur later weer thuis, eten voor erbij gemaakt en maar eens zien hoe de ribs zijn geworden! Gelukkig! Het zag er nog steeds heerlijk uit
Ook de smaak was super, de malsheid had beter gekund, logica, maar was wel aangenaam verrast. De kleine zei; โPapa goed gebbqtโ, ook een geruststelling!
Ik dacht namelijk dat ik hem volledig had verpest. Gelukkig niet
Er zijn nog wat plakjes overgebleven voor op een broodje morgen (he wat jammer
), tijdens een nieuwe Q sessie! Met als grote leerles vandaag; nooit een aanpassing doen en weggaan. Eeeeeerst ff wachten
Het eindresultaat wat ik nog verschuldigd was aan u, de gewaardeerde lezer
Tot de volgende ronde!
Flat Ribs! Die heb ik nog maar eenmaal mogen maken. Tijd voor een tweede keer! Want, dat is me potverdikke toch een stukje smakelijk vlees zeg! Here we go, aldus ene Mario (dikke rhymezz alweer gestart zoals je leest

B&F, bedankt maar weer


Goed! De vlies eraf gehaald, wat bijgetrimt. Toen mocht er wat zout op enโฆ โPAPA IK DOEN?!โ Sla bijna pot zout van het aanrecht! Schrok me een ongeluk


Na 10 minuutjes wachten totdat het zout het vocht wat onttrok, heb ik, uh Elin, de rub aangebracht


Zo dan! Kon merken dat Elin het vaker doet, want de ribs lagen mooi in de rub. Tijd om de Q aan te zetten met een richttemperatuur van 110 graden.
Na een half uurtje was dit het geval, stuk beukenhout erbij gemikt en hop de ribs erop! De eerste 4 uur maar eens met rust laten en kijken hoe de bark zich dan zou vormen!
Na een uurtje was hij nog steeds mooi stabiel. Hij zat op de 100 graden. Ik dacht geef de margrietschijf nog ff een tikkie meer opening en dan hop! naar de shop. Want ja lieve mensen, weekboodschappen doen zichzelf niet

Tijdens de boodschappen zag ik dat mโn Meater app geen connectie had met de probe. Ik maakte me niet druk, aangezien hij al mooi stabiel was. Shoppuh!

Thuisgekomen verbond mijn app weer met mโn Meater en tot mijn schrik zag ik dat de omgevingstemperatuur naar 130 was geschoten


Snel inpakken en zien wat het wordt. Meer kon ik ook niet doen. Toch? Andere tips altijd welkom

3 uur later weer thuis, eten voor erbij gemaakt en maar eens zien hoe de ribs zijn geworden! Gelukkig! Het zag er nog steeds heerlijk uit

Ook de smaak was super, de malsheid had beter gekund, logica, maar was wel aangenaam verrast. De kleine zei; โPapa goed gebbqtโ, ook een geruststelling!




Het eindresultaat wat ik nog verschuldigd was aan u, de gewaardeerde lezer
