- Berichten
- 2.292

Five Spice Procureur
Ingredi?nten:
600 gr procureur in dikke plakken
2 uien gesneden
1 a 2 el sambal
2 teentjes knoflook gesneden
1 cm verse gember fijn gesneden
3 theelepels 5-kruiden poeder
2 theelepels gemalen koriander
1 el paprika-chilipoeder
1 el bruine suiker
1 scheutje vissaus
2 el balsamicoazijn
5 eetlepels ketjap manis
Peper
Water
Verhit wat boter of olie in een DO. Bestrooi het vlees met peper en bak het aan beide kanten goed bruin. Voeg dan de uien toe en bak even mee totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook, gember, sambal en de kruiden toe. Giet dan de vissaus, balsamicoazijn en ketjap erbij. Breng alles aan de kook. Voeg water toe dat het vlees half tot bijna helemaal onder staat. Zet de pan met de deksel erop in de bbq op ongeveer 130-150 graden en braad het vlees zo in ongeveer 3 uur zacht. Wel af en toe het vlees draaien en checken of er nog genoeg vocht in de pan zit. Zo niet, een beetje water bijvoegen.
Ik serveerde deze heerlijke procureur met noodles met thaise groenten.





