- Berichten
- 749
Gisteren voor het eerst in het nieuwe jaar de Q aangehad en daar een lief klein schattig kippetje op bereid die ik een paar uur eerder bij de polier heb gekocht.
Aangezien ik nog een hoop verse kruiden over had, die ik laatst voor de Porchetta nodig had heb ik een zelfde kruiden mengel gemaakt en die voor de kip gebruikt:
- Verse Salie
- Verse Tijm
- Verse Rozemarijn
- Venkelzaad
- Knoflook
- Olijfolie
De kip gevuld met uien en de poten bij elkaar geknoopt en de buitenkant ingesmeerd met olijf olie en het kruiden mengsel
Inmiddels was de Q 130 graden en kon ze erop, tussendoor wat appelrookhout toegevoegd wat een heerlijke toevoeging gaf aan het vlees.
]
Na een kleine 2,5uur mocht ze eraf met een kern van 76graden
Aangezien ik nog een hoop verse kruiden over had, die ik laatst voor de Porchetta nodig had heb ik een zelfde kruiden mengel gemaakt en die voor de kip gebruikt:
- Verse Salie
- Verse Tijm
- Verse Rozemarijn
- Venkelzaad
- Knoflook
- Olijfolie
De kip gevuld met uien en de poten bij elkaar geknoopt en de buitenkant ingesmeerd met olijf olie en het kruiden mengsel
Inmiddels was de Q 130 graden en kon ze erop, tussendoor wat appelrookhout toegevoegd wat een heerlijke toevoeging gaf aan het vlees.



Na een kleine 2,5uur mocht ze eraf met een kern van 76graden


